Romkocsmák jövője Budapest belvárosában a Legjobbkocs-ma.hu Brand Kft. szemszögén keresztül

Szanyi Lilla (2023) Romkocsmák jövője Budapest belvárosában a Legjobbkocs-ma.hu Brand Kft. szemszögén keresztül. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat_Szanyi_Lilla_NMGY2O.pdf] PDF
Szakdolgozat_Szanyi_Lilla_NMGY2O.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2028. Április 25..

Download (2MB)
[thumbnail of Szakdolgozat_titkosítás.pdf] PDF
Szakdolgozat_titkosítás.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (439kB)
[thumbnail of Szanyi Lilla_NMGY2O_BA_bírálati lap_belső_Csulak Gergely.pdf] PDF
Szanyi Lilla_NMGY2O_BA_bírálati lap_belső_Csulak Gergely.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (293kB)
[thumbnail of Szakdolgozat értékelő Szanyi Lilla.pdf] PDF
Szakdolgozat értékelő Szanyi Lilla.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (92kB)

Absztrakt (kivonat)

<p dir="ltr" style="text-align: left;"></p><p>Dolgozatomban egyes konkrét példákon keresztül bemutattam, hogy mekkora utat tett meg a vendéglátás az elmúlt 4000 évben. A történelem során megannyi körülmény segítette, illetve hátráltatta a vendéglátás fejlődését: birodalmak bomlottak fel, háborúk dúltak, járványok pusztítottak. Tekintettel arra, hogy az étel-ital fogyasztás, szórakozás szinte alapvető emberi szükséglet, a vendéglátás eleddig túlélt mindent, és dinamikusan fejlődött a mai napig. </p> <p>Az, hogy a dolgozatomban részletesen elemzett budapesti romkocsmák meddig lesznek részesei a magyar főváros történetének az interjúim alapján és saját elemzésem szerint attól függ, minként tudnak reagálni az őket érintő két legnagyobb kihívásra: a változó intenzitású, de mindig jelenlévő közéleti ellenszenvre és a jelenleg talán megoldhatatlannak tűnő energiaválságra.</p> <p>A kutatás során betekintést kívántam adni a budapesti bulinegyedben elhelyezkedő romkocsmák helyzetéről és ezt a vendéglátói egységet fenyegető tényezőkről. Lényegesnek tartottam bemutatni azokat a magyar romkocsma mintára kialakult üzleteket, amik országon kívül jelentek meg.</p> <p>A Legjobbkocsma.hu Brand Kft. 2012 óta üzemeltet romkocsmákat, amik szerves részét képzik a bulinegyed életének. Történetük először került nyomtatásba, ezzel bemutatva a múltjukat, jelenüket és talán a jövőjük egy részét is. Rendszer bemutatásuk alatt kiderült, hogy milyen sokrétű informatikai rendszert kell használni ahhoz, hogy egy vendéglátói vállalkozás megfelelően tudjon dolgozni. </p> <p>Javaslataimmal megoldást próbáltam találni ezt a vendéglátói szegmenset érintő fenyegetésekre. Bízom benne, hogy ha a Füge-UdvarROM vezetősége végig olvassa a szakdolgozatomat látni fognak benne olyan megoldásokat, amik a hasznukra válhat. </p><br><p></p>

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Csulak Gergely
Belső
Mesteroktató; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Budapest, Füge Udvar, legjobbkocsma.hu, romkocsma, UdvarROM
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Aug. 03. 16:23
Utolsó módosítás: 2023. Aug. 03. 16:23

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet