Romkocsmák jövője Budapest belvárosában a Legjobbkocs-ma.hu Brand Kft. szemszögén keresztül

Szanyi Lilla (2023) Romkocsmák jövője Budapest belvárosában a Legjobbkocs-ma.hu Brand Kft. szemszögén keresztül. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat_Szanyi_Lilla_NMGY2O.pdf] PDF
Szakdolgozat_Szanyi_Lilla_NMGY2O.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2028. Április 25..

Download (2MB)
[thumbnail of Szakdolgozat_titkosítás.pdf] PDF
Szakdolgozat_titkosítás.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (439kB)
[thumbnail of Szanyi Lilla_NMGY2O_BA_bírálati lap_belső_Csulak Gergely.pdf] PDF
Szanyi Lilla_NMGY2O_BA_bírálati lap_belső_Csulak Gergely.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (293kB)
[thumbnail of Szakdolgozat értékelő Szanyi Lilla.pdf] PDF
Szakdolgozat értékelő Szanyi Lilla.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (92kB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatomban egyes konkrét példákon keresztül bemutattam,hogy mekkora utat tett meg a vendéglátás az elmúlt 4000 évben. A történelemsorán megannyi körülmény segítette, illetve hátráltatta a vendéglátásfejlődését: birodalmak bomlottak fel, háborúk dúltak, járványok pusztítottak.Tekintettel arra, hogy az étel-ital fogyasztás, szórakozás szinte alapvetőemberi szükséglet, a vendéglátás eleddig túlélt mindent, és dinamikusanfejlődött a mai napig. Az, hogy a dolgozatombanrészletesen elemzett budapesti romkocsmák meddig lesznek részesei a magyarfőváros történetének az interjúim alapján és saját elemzésem szerint attólfügg, minként tudnak reagálni az őket érintő két legnagyobb kihívásra: aváltozó intenzitású, de mindig jelenlévő közéleti ellenszenvre és a jelenlegtalán megoldhatatlannak tűnő energiaválságra.A kutatás során betekintést kívántam adni a budapestibulinegyedben elhelyezkedő romkocsmák helyzetéről és ezt a vendéglátói egységetfenyegető tényezőkről. Lényegesnek tartottam bemutatni azokat a magyar romkocsmamintára kialakult üzleteket, amik országon kívül jelentek meg.A Legjobbkocsma.hu Brand Kft. 2012 óta üzemeltetromkocsmákat, amik szerves részét képzik a bulinegyed életének. Történetükelőször került nyomtatásba, ezzel bemutatva a múltjukat, jelenüket és talán ajövőjük egy részét is. Rendszer bemutatásuk alatt kiderült, hogy milyen sokrétűinformatikai rendszert kell használni ahhoz, hogy egy vendéglátói vállalkozásmegfelelően tudjon dolgozni. Javaslataimmal megoldást próbáltam találni ezt avendéglátói szegmenset érintő fenyegetésekre. Bízom benne, hogy ha aFüge-UdvarROM vezetősége végig olvassa a szakdolgozatomat látni fognak benneolyan megoldásokat, amik a hasznukra válhat.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Budapest, Füge Udvar, legjobbkocsma.hu, romkocsma, UdvarROM
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Aug. 03. 16:23
Utolsó módosítás: 2023. Aug. 03. 16:23

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet