Németh Attila Nemere (2023) A kóser konyha és a zsidó vallás étkezési szokásai A Carmel étterem és a Hanna Garden étterem kínálatának elemzése. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)
PDF
A kóser konyha és a zsidó vallás étkezési szokásai.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
Németh Attila bírálat.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (193kB) |
Absztrakt (kivonat)
<p dir="ltr" style="text-align: left;">A Zsidó vallás által megkövetelt kóser konyha és étkezés bemutatása. <span style="font-size: 1rem;"> </span><span style="font-size: 1rem;">A zsidó vallás szerinti két nagy, egymást kizáró ételek csoportjainak bemutatása. </span><span style="font-size: 1rem;">A húsos és a tejes konyha, valamint a harmadik, hús és tej mentes " parve" kategória jellemzői. </span><span style="font-size: 1rem;">A hétköznapokon alkalmazott és a különleges, ünnepek alkalmával fogyasztott fogások, étkezési szokások. A házasságkötés, pészah és a sábesz ünnepek bemutatása. </span><span style="font-size: 1rem;">A glatt kóserság szerint megengedett alkoholos és alkohol mentes italok ismertetése. A Carmel Glatt Kóser Étterem és a Hanna Garden Glatt Kóser Étterem kínálatának összehasonlító elemzése.</span></p>
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Konzulens(ek)
Mű típusa: | projektmunka |
---|---|
Kulcsszavak: | étterem, kínálat, melegkonyha, zsidó vallás, zsidóság |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Aug. 03. 16:22 |
Utolsó módosítás: | 2023. Aug. 03. 16:22 |
Actions (login required)
Tétel nézet |