Németh Attila Nemere (2023) A kóser konyha és a zsidó vallás étkezési szokásai A Carmel étterem és a Hanna Garden étterem kínálatának elemzése. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)
PDF
A kóser konyha és a zsidó vallás étkezési szokásai.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
Németh Attila bírálat.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (193kB) |
Absztrakt (kivonat)
A Zsidó vallás által megkövetelt kóser konyha és étkezés bemutatása.A zsidó vallás szerinti két nagy, egymást kizáró ételek csoportjainak bemutatása.A húsos és a tejes konyha, valamint a harmadik, hús és tej mentes " parve" kategória jellemzői.A hétköznapokon alkalmazott és a különleges, ünnepek alkalmával fogyasztott fogások, étkezési szokások. A házasságkötés, pészah és a sábesz ünnepek bemutatása.A glatt kóserság szerint megengedett alkoholos és alkohol mentes italok ismertetése.A Carmel Glatt Kóser Étterem és a Hanna Garden Glatt Kóser Étterem kínálatának összehasonlító elemzése.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | projektmunka |
---|---|
Kulcsszavak: | étterem, kínálat, melegkonyha, zsidó vallás, zsidóság |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Aug. 03. 16:22 |
Utolsó módosítás: | 2023. Aug. 03. 16:22 |
Actions (login required)
Tétel nézet |