A munkaerő toborzás, kiválasztás és ösztönzés megvalósításának bemutatása a The Three Corners Hotels példáján

Szabó Renáta (2023) A munkaerő toborzás, kiválasztás és ösztönzés megvalósításának bemutatása a The Three Corners Hotels példáján. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Szabó_Renáta_projektmunka.pdf] PDF
Szabó_Renáta_projektmunka.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (793kB)
[thumbnail of FOSZK_SzabóR_Karakasné.pdf] PDF
FOSZK_SzabóR_Karakasné.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (331kB)

Absztrakt (kivonat)

A dolgozatomban a humán menedzsment területét jártamkörül, különös hangsúlyt fektetve a munkaerő toborzás, kiválasztás és ösztönzéstémakörére. A szakirodalmi áttekintés során tisztáztam ezeknek a fogalmaknak ajelentését, és bemutattam a hozzájuk kapcsolódó módszereket, illetve alapelveket.Ezt követően részleteztem a kutatásom anyagait és módszerét.Készítettem interjúkat vezetőkkel és munkatársakkal a szállodában.Az interjúkban feltett kérdések segítségével feltérképeztem a humán menedzsmentgyakorlatokat, például a toborzási és kiválasztási folyamatokat, az ösztönzésiés motivációs eszközöket, valamint a nehézségek kezelését a szállodában.Azinterjúk során a munkavállalók véleményét is megismertem a szálloda általalkalmazott ösztönzők hatékonyságáról és elégedettségükről ezekkelkapcsolatban. Ezen eredmények alapján megtudtam, hogy miként értékelik amunkavállalók a jelenlegi ösztönzési rendszert.Végezetül, a kutatási eredmények alapján levontam akövetkeztetéseket, amelyek rámutattak az alkalmazott gyakorlatok és az elméletiháttér közötti különbségekre. Azonosítottam olyan területeket, ahol javulásravan szükség, például a visszajelzés és elismerés terén. Ezután javaslatokatfogalmaztam meg a cég számára, hogy miként lehetne javítani a munkavállalókösztönzését és megtartását.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: HR, humán menedzsment, munkaerő kiválasztás, munkaerő toborzás, ösztönzés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Aug. 03. 16:21
Utolsó módosítás: 2023. Aug. 03. 16:21

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet