Molnár György (2023) Gluténmentes gasztronómia Magyarországon, helyzete az oktatásban és a vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Molnár György-Gluténmenetes gasztronómia Magyarországon, helyzete az oktatásban és a vendéglátásban.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
Molnár György_Kögazdásztanár MA_BK20230529.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (245kB) |
|
PDF
Molnár György_közgazdásztanár MA_konzulensi bírálat.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (338kB) |
Absztrakt (kivonat)
<p dir="ltr" style="text-align:left;">Azért választottam ezt a szakdolgozati témát, mert pedagógusként és szakácsként kifejezetten aktuálisnak és fontosnak tartom ennek a témának az elemzését. Azt tapasztalom ugyanis, hogy egyre nő az igény a gluténmentes táplálkozás iránt, ennek oka az egyre több orvosilag igazolt cöliákiás, és nem utolsó sorban az, hogy a divat diéták közé bekerült a gluténmentes étkezés, amely a 30 és 44 éves korosztályt jellemzi a legnagyobb arányban. Munkám során folyamatosan tapasztalom, hogy nagyon nagy lemaradásban vannak a vendéglátásban dolgozók mind tudásban, mind pedig tapasztalatban egyaránt. Szakdolgozatomban arra szeretnék rávilágítani, hogy milyen hiányosságok vannak a gluténmentes gasztronómiával kapcsolatban, napjainkban, az oktatáson át az éttermi vendéglátásig.<br></p>
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Pedagógia Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Konzulens(ek)
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | glutén, gluténmentes, gyakorlati oktatás, szakképzés, vendéglátás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Aug. 03. 16:21 |
Utolsó módosítás: | 2023. Aug. 03. 16:21 |
Actions (login required)
Tétel nézet |