Gluténmentes gasztronómia Magyarországon, helyzete az oktatásban és a vendéglátásban

Molnár György (2023) Gluténmentes gasztronómia Magyarországon, helyzete az oktatásban és a vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Molnár György-Gluténmenetes gasztronómia Magyarországon, helyzete az oktatásban és a vendéglátásban.pdf] PDF
Molnár György-Gluténmenetes gasztronómia Magyarországon, helyzete az oktatásban és a vendéglátásban.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Molnár György_Kögazdásztanár MA_BK20230529.pdf] PDF
Molnár György_Kögazdásztanár MA_BK20230529.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (245kB)
[thumbnail of Molnár György_közgazdásztanár MA_konzulensi bírálat.pdf] PDF
Molnár György_közgazdásztanár MA_konzulensi bírálat.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (338kB)

Absztrakt (kivonat)

<p dir="ltr" style="text-align:left;">Azért választottam ezt a szakdolgozati témát, mert pedagógusként és szakácsként kifejezetten aktuálisnak és fontosnak tartom ennek a témának az elemzését. Azt tapasztalom ugyanis, hogy egyre nő az igény a gluténmentes táplálkozás iránt, ennek oka az egyre több orvosilag igazolt cöliákiás, és nem utolsó sorban az, hogy a divat diéták közé bekerült a gluténmentes étkezés, amely a 30 és 44 éves korosztályt jellemzi a legnagyobb arányban. Munkám során folyamatosan tapasztalom, hogy nagyon nagy lemaradásban vannak a vendéglátásban dolgozók mind tudásban, mind pedig tapasztalatban egyaránt. Szakdolgozatomban arra szeretnék rávilágítani, hogy milyen hiányosságok vannak a gluténmentes gasztronómiával kapcsolatban, napjainkban, az oktatáson át az éttermi vendéglátásig.<br></p>

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Pedagógia Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Tanári

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Hidvégi Hedvig
Belső
Mestertanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: glutén, gluténmentes, gyakorlati oktatás, szakképzés, vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Aug. 03. 16:21
Utolsó módosítás: 2023. Aug. 03. 16:21

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet