Molnár György (2023) Gluténmentes gasztronómia Magyarországon, helyzete az oktatásban és a vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Molnár György-Gluténmenetes gasztronómia Magyarországon, helyzete az oktatásban és a vendéglátásban.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
Molnár György_Kögazdásztanár MA_BK20230529.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (245kB) |
|
PDF
Molnár György_közgazdásztanár MA_konzulensi bírálat.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (338kB) |
Absztrakt (kivonat)
Azért választottam ezt aszakdolgozati témát, mert pedagógusként és szakácsként kifejezetten aktuálisnakés fontosnak tartom ennek a témának az elemzését. Azt tapasztalom ugyanis, hogyegyre nő az igény a gluténmentes táplálkozás iránt, ennek oka az egyre többorvosilag igazolt cöliákiás, ésnem utolsó sorban az, hogy a divat diéták közé bekerült a gluténmentes étkezés,amely a 30 és 44 éves korosztályt jellemzi a legnagyobb arányban. Munkám során folyamatosan tapasztalom, hogy nagyon nagylemaradásban vannak a vendéglátásban dolgozók mind tudásban, mind pedigtapasztalatban egyaránt. Szakdolgozatomban arra szeretnék rávilágítani, hogymilyen hiányosságok vannak a gluténmentes gasztronómiával kapcsolatban,napjainkban, az oktatáson át az éttermi vendéglátásig.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Pedagógia Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | glutén, gluténmentes, gyakorlati oktatás, szakképzés, vendéglátás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Aug. 03. 16:21 |
Utolsó módosítás: | 2023. Aug. 03. 16:21 |
Actions (login required)
Tétel nézet |