A beszerzési folyamatok bemutatása a General Electric Hungary Kft. életében

Bakos Máté (2023) A beszerzési folyamatok bemutatása a General Electric Hungary Kft. életében. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of szakdolgozat.pdf] PDF
szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2028. Április 11..

Download (1MB)
[thumbnail of titkositasi_kerelem.pdf] PDF
titkositasi_kerelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (158kB)
[thumbnail of Bakos Máté_BA KM magyar bírálati lap BELSŐ.pdf] PDF
Bakos Máté_BA KM magyar bírálati lap BELSŐ.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (501kB)
[thumbnail of Bakos Máté_BA KM magyar bírálati lap KÜLSŐ.pdf] PDF
Bakos Máté_BA KM magyar bírálati lap KÜLSŐ.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (487kB)

Absztrakt (kivonat)

Összefoglalva 3 fő részre tudnám felosztania szakdolgozatomat:Az első részben megindokoltamtémaválasztásomat, azaz, hogy miért pont a beszerzést választottam kutatásomtárgyául. Ezt követően a General Electric történetét mutattam be annakkialakulásától napjainkig. Majd a GE Hungary Kft, -. azaz a hazai leányvállalatesetében is szintén e szempontok alapján jártam el. A továbbiakban a beszerzéshez kapcsolódó elméletiháttér bemutatásával folytattam munkámat, amelyben kifejtettem a beszerzés fogalmimeghatározását, kialakulását, célját és mikro-, illetve makrogazdaságiösszefüggéseit. Kitértem arra is, hogy mik lehetnek egy beszerzés tárgyai,milyen beszerzési módszerek léteznek a gyakorlatban és ezt a részt a beszerzésieljárás lépéseinek áttekintésével zártam le. A szakdolgozatom második részében bemutattam,hogy a GE Hungary Kft-nél hogyan is zajlik a beszerzés folyamata, illetve a beszerzőkmilyen feladatokat látnak el az egyes részfolyamatokban. Részletesen leírtam,hogy milyen rendszereket használnak a beszerzési folyamatokhoz és a beszerzők amunkájuk során mit végeznek el, majd kitértem kapcsolatukra a pénzüggyel és,hogy mi a helyettesítésüknek a menete.A harmadik részben az általam kiválasztottkutatási módszert a mélyinterjút mutattam be elméleti szempontból. Majd a módszertanismertetése után felállítottam 3 hipotézist, melyet a mélyinterjúk eredményeiés személyes tapasztalataim alapján igyekeztem igazolni, illetve cáfolni.Örülök, hogy a mélyinterjút választottam kutatási módszeremnek, mert komolyabbszakmai beszélgetéseken vehettem részt 2 vezetővel, illetve a kapott eredményekkielégítő bázist adtak a kutatásomhoz. Végül a levont következtetésekkel ésjavaslatokkal zártam ezt a részt és egyben a szakdolgozatomat is.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Kereskedelem Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Kereskedelem és marketing

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: anyagbeszerzés, beszállító-értékelés, beszállítók, beszerzés, General Electric Hungary Kft., háború, logisztika, pandémia
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Aug. 03. 16:20
Utolsó módosítás: 2023. Aug. 03. 16:20

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet