Takács Kíra (2023) A portugál gasztronómia és ismertsége hazánkban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Szakdolgozat_Takács Kíra.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (2MB) |
|
PDF
Bírálati lap_TakácsK.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (493kB) |
|
PDF
Szakdolgozat értékelő lap Takács Kíra.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (311kB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozatom témáját a Portugáliában töltött Erasmus-félévem inspirálta. Ott töltött időm alatt volt szerencsém megannyi portugál étel és italkülönlegességet megkóstolni és megszeretni, melyeket célom széles körben országunkban is megismertetni az emberekkel. Szakdolgozatomban az olvasó talál egy rövid bemutatót Portugáliáról, annak turizmusáról, majd részletesebben kifejtem népszerű ételeik, italaik elkészítési és fogyasztási módját. Kérdőíves kutatásomból kiderül, hogy hazánkban mennyire ismerik az emberek Portugáliát és annak gasztronómiáját, valamint fény derül arra is, hogy van-e helye még országunkban portugál vendéglátóegységnek. Interjút pedig egy Michelin-csillagos portugál étterem személyzetével készítettem, melyből megismerhetjük egy portugál étterem helyzetét Magyarországon.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | desztináció, gasztronómia, marketing, portugália, turizmus |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Aug. 03. 16:20 |
Utolsó módosítás: | 2023. Aug. 03. 16:20 |
Actions (login required)
Tétel nézet |