A portugál gasztronómia és ismertsége hazánkban

Takács Kíra (2023) A portugál gasztronómia és ismertsége hazánkban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat_Takács Kíra.pdf] PDF
Szakdolgozat_Takács Kíra.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)
[thumbnail of Bírálati lap_TakácsK.pdf] PDF
Bírálati lap_TakácsK.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (493kB)
[thumbnail of Szakdolgozat értékelő lap Takács Kíra.pdf] PDF
Szakdolgozat értékelő lap Takács Kíra.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (311kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom témáját a Portugáliában töltött Erasmus-félévem inspirálta. Ott töltött időm alatt volt szerencsém megannyi portugál étel és italkülönlegességet megkóstolni és megszeretni, melyeket célom széles körben országunkban is megismertetni az emberekkel. Szakdolgozatomban az olvasó talál egy rövid bemutatót Portugáliáról, annak turizmusáról, majd részletesebben kifejtem népszerű ételeik, italaik elkészítési és fogyasztási módját. Kérdőíves kutatásomból kiderül, hogy hazánkban mennyire ismerik az emberek Portugáliát és annak gasztronómiáját, valamint fény derül arra is, hogy van-e helye még országunkban portugál vendéglátóegységnek. Interjút pedig egy Michelin-csillagos portugál étterem személyzetével készítettem, melyből megismerhetjük egy portugál étterem helyzetét Magyarországon.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: desztináció, gasztronómia, marketing, portugália, turizmus
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Aug. 03. 16:20
Utolsó módosítás: 2023. Aug. 03. 16:20

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet