Tamás Edina (2023) Készletgazdálkodás és anyagbeszerzés – gödöllői főzőkonyha példáján keresztül. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)
PDF
TamásEdina projekt munka (1).pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
Bírálat_TE.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (320kB) |
Absztrakt (kivonat)
<p dir="ltr" style="text-align:left;"></p><p>Mindent összevetve kijelenthetjük, hogy az általános áremelkedés, beleértve a nyersanyag árat, rezsi és bérköltségeket (fix és változó költségeket) a rendezvényi vendéglátás árszabása pozitív előjelű végeredményt ígér a mai nap is. Fontos megjegyezni, hogy ez e fajta kereskedelmi vendéglátás nem hasonlítható össze a hagyományos éttermi vendéglátással de még a klasszikus értelemben vett menzai gyermekétkeztetéssel sem. </p> <p>Különösen a mai gazdasági helyzetre való tekintettel, fel kellett keresnem a legoptimálisabb anyagbeszerzési formát és időt ami a hozzásegíthetett engem a minél magasabb profit eléréséhez. </p> <p>Szerencsére a magyar vendéglátás jobban tűrte a megpróbáltatásokat mint az sokan gondolták volna. A korona-vírus járvány kitörése hatalmas károkat okozott 2020 első negyedévétől de azóta is folyamatosan javuló tendenciát mutatnak a turizmus - vendéglátás mérőszámai. </p> <p>Az áprilisi rendezvény viszonyszámai is meglepően jól alakultak, bár azt meg kell jegyeznem, hogy ezek az árak amiket a kalkulációban feltüntettem, a napi áras termékek viszonyában feltételezhetően változni fognak, tehát április végére más számokkal fogunk találkozni a piacon. Ettől eltekintve remélhetőleg a számítások eredményei nem fognak túl nagy eltérést mutatni és kielégítő profittal számolhatunk a hónap végén.</p><br><p></p>
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Konzulens(ek)
Mű típusa: | projektmunka |
---|---|
Kulcsszavak: | adó, anyagbeszerzés, ágazati gazdaságtan, főzőkonyha, készletgazdálkodás, à la carte |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Aug. 03. 16:20 |
Utolsó módosítás: | 2023. Aug. 03. 16:20 |
Actions (login required)
Tétel nézet |