Készletgazdálkodás és anyagbeszerzés – gödöllői főzőkonyha példáján keresztül

Tamás Edina (2023) Készletgazdálkodás és anyagbeszerzés – gödöllői főzőkonyha példáján keresztül. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of TamásEdina projekt munka (1).pdf] PDF
TamásEdina projekt munka (1).pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Bírálat_TE.pdf] PDF
Bírálat_TE.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (320kB)

Absztrakt (kivonat)

<p dir="ltr" style="text-align:left;"></p><p>Mindent összevetve kijelenthetjük, hogy az általános áremelkedés, beleértve a nyersanyag árat, rezsi és bérköltségeket (fix és változó költségeket)&nbsp; a rendezvényi vendéglátás árszabása pozitív előjelű végeredményt ígér a mai nap is. Fontos megjegyezni, hogy ez e fajta kereskedelmi vendéglátás nem hasonlítható össze a hagyományos éttermi vendéglátással de még a klasszikus értelemben vett menzai gyermekétkeztetéssel sem. </p> <p>Különösen a mai gazdasági helyzetre való tekintettel, fel kellett keresnem a&nbsp; legoptimálisabb anyagbeszerzési formát és időt ami a hozzásegíthetett engem a minél magasabb profit eléréséhez. </p> <p>Szerencsére a magyar vendéglátás jobban tűrte a megpróbáltatásokat mint az sokan gondolták volna. A korona-vírus járvány kitörése hatalmas károkat okozott 2020 első negyedévétől de azóta is folyamatosan javuló tendenciát mutatnak a turizmus - vendéglátás mérőszámai. </p> <p>Az áprilisi rendezvény viszonyszámai is meglepően jól alakultak, bár azt meg kell jegyeznem, hogy ezek az árak amiket a kalkulációban feltüntettem, a napi áras termékek viszonyában feltételezhetően változni fognak, tehát április végére más számokkal fogunk találkozni a piacon. Ettől eltekintve remélhetőleg a számítások eredményei nem fognak túl nagy eltérést mutatni és kielégítő profittal számolhatunk a hónap végén.</p><br><p></p>

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Fekete-Frojimovics Zsófia
Belső
egyetemi docens; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: adó, anyagbeszerzés, ágazati gazdaságtan, főzőkonyha, készletgazdálkodás, à la carte
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Aug. 03. 16:20
Utolsó módosítás: 2023. Aug. 03. 16:20

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet