Készletgazdálkodás és anyagbeszerzés – gödöllői főzőkonyha példáján keresztül

Tamás Edina (2023) Készletgazdálkodás és anyagbeszerzés – gödöllői főzőkonyha példáján keresztül. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of TamásEdina projekt munka (1).pdf] PDF
TamásEdina projekt munka (1).pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Bírálat_TE.pdf] PDF
Bírálat_TE.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (320kB)

Absztrakt (kivonat)

Mindent összevetve kijelenthetjük, hogy az általánosáremelkedés, beleértve a nyersanyag árat, rezsi és bérköltségeket (fix ésváltozó költségeket) a rendezvényivendéglátás árszabása pozitív előjelű végeredményt ígér a mai nap is. Fontosmegjegyezni, hogy ez e fajta kereskedelmi vendéglátás nem hasonlítható össze ahagyományos éttermi vendéglátással de még a klasszikus értelemben vett menzaigyermekétkeztetéssel sem. Különösen a mai gazdasági helyzetre való tekintettel, felkellett keresnem a legoptimálisabbanyagbeszerzési formát és időt ami a hozzásegíthetett engem a minél magasabbprofit eléréséhez. Szerencsére a magyar vendéglátás jobban tűrte amegpróbáltatásokat mint az sokan gondolták volna. A korona-vírus járványkitörése hatalmas károkat okozott 2020 első negyedévétől de azóta isfolyamatosan javuló tendenciát mutatnak a turizmus - vendéglátás mérőszámai. Az áprilisi rendezvény viszonyszámai is meglepően jólalakultak, bár azt meg kell jegyeznem, hogy ezek az árak amiket a kalkulációbanfeltüntettem, a napi áras termékek viszonyában feltételezhetően változnifognak, tehát április végére más számokkal fogunk találkozni a piacon. Ettőleltekintve remélhetőleg a számítások eredményei nem fognak túl nagy eltéréstmutatni és kielégítő profittal számolhatunk a hónap végén.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: adó, anyagbeszerzés, ágazati gazdaságtan, főzőkonyha, készletgazdálkodás, à la carte
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Aug. 03. 16:20
Utolsó módosítás: 2023. Aug. 03. 16:20

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet