A hazai Michelin-csillagos éttermek vizsgálata a rugalmas ellenállási képesség tükrében

Ódor Tímea (2023) A hazai Michelin-csillagos éttermek vizsgálata a rugalmas ellenállási képesség tükrében. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of A hazai Michelin- csillagos éttermek vizsgálata a rugalmas ellenállási képesség tükrében.pdf] PDF
A hazai Michelin- csillagos éttermek vizsgálata a rugalmas ellenállási képesség tükrében.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (4MB)
[thumbnail of 230603_MA_Ódor_Tímea.pdf] PDF
230603_MA_Ódor_Tímea.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (195kB)
[thumbnail of Ódor Tímea opponens Kóródi Márta.docx.pdf] PDF
Ódor Tímea opponens Kóródi Márta.docx.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (258kB)

Absztrakt (kivonat)

<p dir="ltr" style="text-align:left;">Az elmúlt időszak, főleg a járványveszély, valamint a 2022-ben kialakult inflációs helyzet is nehéz helyzetbe hozta a hazai turisztikai szektort is, mind a szállodaipar, mind a vendéglátás egységei átmeneti, vagy végleges bezárásra kényszerültek. Véleményem szerint ez a kihívásokkal teli időszak élesen rávilágított arra, hogy mennyire sérülékeny is a gazdaságnak ezen pillére, és egyre fontosabbá vált, hogy a jövőben növelje a rugalmas ellenállási képességét, vagyis a reziliencia szintjét.&nbsp;Szakdolgozatom kutatási célja a reziliencia szerepének vizsgálata a górcső alá vett öt Michelin-csillagos étterem, valamint egy régi múltú magyar étterem tükrében, múltjuknak megismerésével együtt. A dolgozat szerkezeti felépítését a szekunder kutatásom fókuszaként szolgáló hazai vendéglátás fejlődési tendenciáinak és kihívásainak megismerésével alapoztam meg, majd központi része a nem reprezentatív primer kutatásom, melynek keretien belül, a megkeresésemre készséges segítséget nyújtó, hat étteremmel folytattam személyes mélyinterjút a témában kompetens személlyel, a szakáccsal, vagy az étterem egyik vezetőjével. Az interjú kérdései főleg a saját és környezeti kihívásokra, valamint annak kezelési aspektusaira fókuszáltak.<br></p>

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Debreceni János
Belső
egyetemi tanársegéd; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: fenntarthatóság, infláció, Michelin-csillag, pandémia, reziliencia
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Aug. 03. 16:20
Utolsó módosítás: 2023. Aug. 03. 16:20

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet