Ódor Tímea (2023) A hazai Michelin-csillagos éttermek vizsgálata a rugalmas ellenállási képesség tükrében. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
A hazai Michelin- csillagos éttermek vizsgálata a rugalmas ellenállási képesség tükrében.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (4MB) |
|
PDF
230603_MA_Ódor_Tímea.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (195kB) |
|
PDF
Ódor Tímea opponens Kóródi Márta.docx.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (258kB) |
Absztrakt (kivonat)
<p dir="ltr" style="text-align:left;">Az elmúlt időszak, főleg a járványveszély, valamint a 2022-ben kialakult inflációs helyzet is nehéz helyzetbe hozta a hazai turisztikai szektort is, mind a szállodaipar, mind a vendéglátás egységei átmeneti, vagy végleges bezárásra kényszerültek. Véleményem szerint ez a kihívásokkal teli időszak élesen rávilágított arra, hogy mennyire sérülékeny is a gazdaságnak ezen pillére, és egyre fontosabbá vált, hogy a jövőben növelje a rugalmas ellenállási képességét, vagyis a reziliencia szintjét. Szakdolgozatom kutatási célja a reziliencia szerepének vizsgálata a górcső alá vett öt Michelin-csillagos étterem, valamint egy régi múltú magyar étterem tükrében, múltjuknak megismerésével együtt. A dolgozat szerkezeti felépítését a szekunder kutatásom fókuszaként szolgáló hazai vendéglátás fejlődési tendenciáinak és kihívásainak megismerésével alapoztam meg, majd központi része a nem reprezentatív primer kutatásom, melynek keretien belül, a megkeresésemre készséges segítséget nyújtó, hat étteremmel folytattam személyes mélyinterjút a témában kompetens személlyel, a szakáccsal, vagy az étterem egyik vezetőjével. Az interjú kérdései főleg a saját és környezeti kihívásokra, valamint annak kezelési aspektusaira fókuszáltak.<br></p>
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Turizmus Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Konzulens(ek)
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | fenntarthatóság, infláció, Michelin-csillag, pandémia, reziliencia |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Aug. 03. 16:20 |
Utolsó módosítás: | 2023. Aug. 03. 16:20 |
Actions (login required)
Tétel nézet |