A hazai Michelin-csillagos éttermek vizsgálata a rugalmas ellenállási képesség tükrében

Ódor Tímea (2023) A hazai Michelin-csillagos éttermek vizsgálata a rugalmas ellenállási képesség tükrében. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of A hazai Michelin- csillagos éttermek vizsgálata a rugalmas ellenállási képesség tükrében.pdf] PDF
A hazai Michelin- csillagos éttermek vizsgálata a rugalmas ellenállási képesség tükrében.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (4MB)
[thumbnail of 230603_MA_Ódor_Tímea.pdf] PDF
230603_MA_Ódor_Tímea.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (195kB)
[thumbnail of Ódor Tímea opponens Kóródi Márta.docx.pdf] PDF
Ódor Tímea opponens Kóródi Márta.docx.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (258kB)

Absztrakt (kivonat)

Az elmúlt időszak, főlega járványveszély, valamint a 2022-ben kialakult inflációs helyzet is nehézhelyzetbe hozta a hazai turisztikai szektort is, mind a szállodaipar, mind avendéglátás egységei átmeneti, vagy végleges bezárásra kényszerültek. Véleményemszerint ez a kihívásokkal teli időszak élesen rávilágított arra, hogy mennyiresérülékeny is a gazdaságnak ezen pillére, és egyre fontosabbá vált, hogy ajövőben növelje a rugalmas ellenállási képességét, vagyis a reziliencia szintjét.Szakdolgozatom kutatásicélja a reziliencia szerepének vizsgálata a górcső alá vett ötMichelin-csillagos étterem, valamint egy régi múltú magyar étterem tükrében, múltjuknakmegismerésével együtt. A dolgozat szerkezeti felépítését a szekunder kutatásomfókuszaként szolgáló hazai vendéglátás fejlődési tendenciáinak és kihívásainakmegismerésével alapoztam meg, majd központirésze a nem reprezentatív primer kutatásom, melynek keretien belül, amegkeresésemre készséges segítséget nyújtó, hat étteremmel folytattam személyesmélyinterjút a témában kompetens személlyel, a szakáccsal, vagy az étteremegyik vezetőjével. Az interjú kérdései főleg a saját és környezeti kihívásokra,valamint annak kezelési aspektusaira fókuszáltak.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-menedzsment

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: fenntarthatóság, infláció, Michelin-csillag, pandémia, reziliencia
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Aug. 03. 16:20
Utolsó módosítás: 2023. Aug. 03. 16:20

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet