Ódor Tímea (2023) A hazai Michelin-csillagos éttermek vizsgálata a rugalmas ellenállási képesség tükrében. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
A hazai Michelin- csillagos éttermek vizsgálata a rugalmas ellenállási képesség tükrében.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (4MB) |
|
PDF
230603_MA_Ódor_Tímea.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (195kB) |
|
PDF
Ódor Tímea opponens Kóródi Márta.docx.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (258kB) |
Absztrakt (kivonat)
Az elmúlt időszak, főlega járványveszély, valamint a 2022-ben kialakult inflációs helyzet is nehézhelyzetbe hozta a hazai turisztikai szektort is, mind a szállodaipar, mind avendéglátás egységei átmeneti, vagy végleges bezárásra kényszerültek. Véleményemszerint ez a kihívásokkal teli időszak élesen rávilágított arra, hogy mennyiresérülékeny is a gazdaságnak ezen pillére, és egyre fontosabbá vált, hogy ajövőben növelje a rugalmas ellenállási képességét, vagyis a reziliencia szintjét.Szakdolgozatom kutatásicélja a reziliencia szerepének vizsgálata a górcső alá vett ötMichelin-csillagos étterem, valamint egy régi múltú magyar étterem tükrében, múltjuknakmegismerésével együtt. A dolgozat szerkezeti felépítését a szekunder kutatásomfókuszaként szolgáló hazai vendéglátás fejlődési tendenciáinak és kihívásainakmegismerésével alapoztam meg, majd központirésze a nem reprezentatív primer kutatásom, melynek keretien belül, amegkeresésemre készséges segítséget nyújtó, hat étteremmel folytattam személyesmélyinterjút a témában kompetens személlyel, a szakáccsal, vagy az étteremegyik vezetőjével. Az interjú kérdései főleg a saját és környezeti kihívásokra,valamint annak kezelési aspektusaira fókuszáltak.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Turizmus Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | fenntarthatóság, infláció, Michelin-csillag, pandémia, reziliencia |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Aug. 03. 16:20 |
Utolsó módosítás: | 2023. Aug. 03. 16:20 |
Actions (login required)
Tétel nézet |