A szállodai vendéglátás képzési szükséglet-elemzése az allergénkockázatok csökkentése és a speciális étkezési igényeknek való megfelelés érdekében

Kovács Kinga (2020) A szállodai vendéglátás képzési szükséglet-elemzése az allergénkockázatok csökkentése és a speciális étkezési igényeknek való megfelelés érdekében. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of XVZF44 Kovács Kinga.pdf] PDF
XVZF44 Kovács Kinga.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Világszerte egyre több ember speciális étkezési igényű, vagy van szüksége diétás étkezésre. Napjainkra az allergia civilizációs népbetegséggé vált, a 2014-es európai lakossági felmérés szerint az allergiás megbetegedésekről a megkérdezettek 12%-a számolt be (Központi Statisztikai Hivatal, 2015), a világon becslések szerint 220-520 millió ember szenved ételallergiában. (World Allergy Organization, 2011) Nem kérdés, hogy ezzel a növekvő tendenciával a szolgáltatói oldalnak, így hát a turizmusnak és a szállodaiparnak is lépést kell tartania. De biztonságosak-e a budapesti 4 és 5 csillagos szállodák az allergiás vendégek számára Valóban ennyire égető kérdés az allergén menedzsment manapság A szállodai vendéglátásban dolgozók rendelkeznek-e megfelelő tudással a speciális étkezési igényekkel és allergiákkal kapcsolatban, tisztában vannak-e a hatályos rendeletekkel Kapnak-e megfelelő képzést, hogy ez így legyen

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: élelmiszerbiztonság, menedzsment, oktatás, szállodaipar, vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Ápr. 22. 09:12
Utolsó módosítás: 2023. Ápr. 22. 09:12

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet