Kovács Kinga (2020) A szállodai vendéglátás képzési szükséglet-elemzése az allergénkockázatok csökkentése és a speciális étkezési igényeknek való megfelelés érdekében. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
| ![XVZF44 Kovács Kinga.pdf [thumbnail of XVZF44 Kovács Kinga.pdf]](http://dolgozattar.uni-bge.hu/style/images/fileicons/application_pdf.png) | PDF XVZF44 Kovács Kinga.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) | 
Absztrakt (kivonat)
Világszerte egyre több ember speciális étkezési igényű, vagy van szüksége diétás étkezésre. Napjainkra az allergia civilizációs népbetegséggé vált, a 2014-es európai lakossági felmérés szerint az allergiás megbetegedésekről a megkérdezettek 12%-a számolt be (Központi Statisztikai Hivatal, 2015), a világon becslések szerint 220-520 millió ember szenved ételallergiában. (World Allergy Organization, 2011) Nem kérdés, hogy ezzel a növekvő tendenciával a szolgáltatói oldalnak, így hát a turizmusnak és a szállodaiparnak is lépést kell tartania. De biztonságosak-e a budapesti 4 és 5 csillagos szállodák az allergiás vendégek számára Valóban ennyire égető kérdés az allergén menedzsment manapság A szállodai vendéglátásban dolgozók rendelkeznek-e megfelelő tudással a speciális étkezési igényekkel és allergiákkal kapcsolatban, tisztában vannak-e a hatályos rendeletekkel Kapnak-e megfelelő képzést, hogy ez így legyen
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
| Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) | 
|---|---|
| Kulcsszavak: | élelmiszerbiztonság, menedzsment, oktatás, szállodaipar, vendéglátás | 
| SWORD Depositor: | User Archive | 
| Felhasználói azonosító szám (ID): | User Archive | 
| Rekord készítés dátuma: | 2023. Ápr. 22. 09:12 | 
| Utolsó módosítás: | 2023. Ápr. 22. 09:12 | 
Actions (login required)
|  | Tétel nézet | 
 
         
        
