Pénzforgalmi bankszámla, illetve lakossági folyószámla nyitása, számlavezetés, és bankszámlák pénzforgalmával kapcsolatos feladatok.

Szlicki Fanni (2022) Pénzforgalmi bankszámla, illetve lakossági folyószámla nyitása, számlavezetés, és bankszámlák pénzforgalmával kapcsolatos feladatok. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Végleges ZÁRÓDOLGOZAT 3.pdf] PDF
Végleges ZÁRÓDOLGOZAT 3.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Összefoglalás 2.pdf] PDF
Összefoglalás 2.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (229kB)
[thumbnail of biralat (1).pdf] PDF
biralat (1).pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (272kB)
[thumbnail of ertekelolap.pdf] PDF
ertekelolap.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (452kB)
[thumbnail of FOSZK_zarodolgozat-biralat-Szlicki Fanni_aláírt.pdf] PDF
FOSZK_zarodolgozat-biralat-Szlicki Fanni_aláírt.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (365kB)

Absztrakt (kivonat)

Összegzés: A záródolgozatomban bemutattam a bank rendszerek bonyolult működését, elemzését és szerepét a gazdaságban. A jegybankkal kezdetem a könnyebb értés miatt, nem felejtetettem ki a bank 2 különböző szinten üzemel. A számlanyitás bonyolult folyamatait ás a bankszámlák különböző fajtáit is megismertettem. A szolgáltatások fontoságról is beszéltem, illetve fejlettségről. Különböző szolgálatások részletes ismerete megkönnyíti életünket, ezért tartom fontosnak, hogy tisztába legyünk bankunknál milyen fontos és modern szolgáltatás van. Információkat gyűjtöttem biztosításokról és értékpapírokról Illetve pár érdekesebb történet is szerepel benne például a bankkártya ötlete, hogyan is pattant ki McNamara fejéből. Bankkártya használat rendkívül fontos számomra, mindennapos használatba van a kártyám. Boltban vagy egyéb szolgálatatoknál tudunk fizetni ezzel a fizikai eszközzel, egyik legjobb fizetési eszköz és még érintés mentesen is lehet használni. Talán a jövőben nélkülözni tudjuk majd a fizikai papírpénzt, illetve pénzérmet. A XXI. században már mindennapossá vált az internetes rendszer használat, így a bankok is előszeretettel használják ezt a szintéret. A folyamatos fejlődés által a hitelintézetek is próbálják a papír mentes ügyintézést preferálni. Remélem a jövőben már minden ügyintézés papírmentes lesz és esetleg interneten keresztül is elintézhetünk bármilyen pénzügyi problémát. Az elmúlt félévben a CIB bank zrt-nél dolgoztam, így megtapasztalhattam milyen is egy Bankfiók működése. Ez az idő, pontosan megmutatta nekem, hogy a bank fontos szerepet tölt be a gazdaságban. Vagy, hogy milyen fontosságú, hogy a hétköznapi „kis” ember is tisztában legyen pénzügyeivel. Például egy rossz befektetéssel, rengeteg pénztől el is bukhat az adott ügyfél, ha nem kéri ki pénzügyi tanácsadója véleményét. Bízok benne, hogy jövőben is itt dolgozhatok ennél a banknál, mert nagyon pozitív élményeim vannak. Talán a jövőben még magasabb pozíciót is elérhetek.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Pénzügy Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

pénzügy és számvitel

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Surányi Korvin Tamásné
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: 21. század, bank(ok), bank- és hitelviszonyok, egyszintű bankrendszer, kétszintű bankrendszer
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Ápr. 21. 11:53
Utolsó módosítás: 2023. Ápr. 21. 11:53

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet