Üzleti modell elemzés a Magyar Telekom Nyrt., illetve annak KKV szegmensében

Serfőző Kitti Nikolett (2022) Üzleti modell elemzés a Magyar Telekom Nyrt., illetve annak KKV szegmensében. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Záródolgozat_Serfőző Kitti Nikolett_Üzleti modell elemzés a Magyar Telekom Nyrt., illetve annak KKV szegmensében.pdf] PDF
Záródolgozat_Serfőző Kitti Nikolett_Üzleti modell elemzés a Magyar Telekom Nyrt., illetve annak KKV szegmensében.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of zaro-dolgozati-osszefoglalas_2022_Serfőző Kitti Nikolett.pdf] PDF
zaro-dolgozati-osszefoglalas_2022_Serfőző Kitti Nikolett.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (208kB)
[thumbnail of Serfőző Kitti Nikolett_Záródolgozat bírálat.pdf] PDF
Serfőző Kitti Nikolett_Záródolgozat bírálat.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (547kB)
[thumbnail of Serfőző Kitti 2022.pdf] PDF
Serfőző Kitti 2022.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (142kB)

Absztrakt (kivonat)

Záródolgozatom első felében igyekeztem bemutatni a Magyar Telekom Nyrt.-t. Az elmúlt évek során rengeteg szervezeti átalakuláson ment keresztül, azonban ez által mindig csak jobb lett a cég. A cégtörténetet ismertetve láthatjuk szakaszosan a cég fejlődését. A 2019-ben átvett új székházban naponta több ezren dolgoznak. Itt figyelnek a munkatársak jólétére, lehet ügyfelekkel is tárgyalni bent. A hatalmas modern épület több díjat is elnyert az évek során. Én személy szerint nagyon szeretek bent dolgozni, felszerelt, tágas, és így könnyebb volt tanulni a kollegáktól, mintha csak távmunkában lett volna esélyem a tapasztalatszerzésre. A székházon belül, és kívül is számtalan eseményt rendezett a cég, mely által sikerült jobban megismernem a kollegák munkásságát. És végül, de nem utolsó sorban részleteztem még a dolgozatban 2 munkaköri feladatomat. Az irodában való iratmozgatást, rendszerezést, illetve egy értékesítési folyamat indítását.A záródolgozat második felében az üzleti modellt mutatom be, és annak alakulását a Magyar Telekom Nyrt.- ben, és annak Kis és középvállalati szegmensében. Bevezetőnek ismertetem a cég célját, vízióját, hogy mi a modell, és mitől jó egy üzleti modell, miért is jó a cégnek. Ismertetek pár üzleti modell fajtát, és az üzleti modellt alkotó 9 építő elemet. Fontosak az üzleti életben az ügyfelek, a velük való folytonos kapcsolattartás, valamint az, hogy ezt a kapcsolattartást milyen csatornákon keresztül kívánjuk folytatni. Mik a vállalat olyan értékei, melyek kielégítik az ügyfél igényeket. És ez számokra kivetítve hogyan is alakul: bevételek. Fontos továbbá szemügyre venni a kiemelet erőforrások- tevékenységek, valamint a kiemelt fontosságú partnereket. És végezetül a költségszerkezetet, mely nem csak arra fókuszál, hogy mennyi árbevétel keletkezett, hanem, hogy az ezzel járó kiadások hogyan is alakulnak, a munkaerőknél mennyi költség áll fent munkáltatói oldalról. Részletezve az egyes építő elemeket, rávetítem azt, hogyan is alakulnak ezek a Telekom esetében. Végezetül összegzem is azt, egy rövid vélemény kifejtéssel.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Jójárt Zsófi
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: cégműködés, cégtörténet, telekommunikáció, ügyfélkapcsolat, üzleti modellek
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Ápr. 21. 11:52
Utolsó módosítás: 2023. Ápr. 21. 11:52

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet