Kiszervezett létesítménygazdálkodás bemutatása és optimalizálása

Tamás Patrik Barnabás (2022) Kiszervezett létesítménygazdálkodás bemutatása és optimalizálása. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat.pdf] PDF
Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2122. December 21..

Download (1MB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem.pdf] PDF
Titkosítási kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (494kB)
[thumbnail of Szakdolgozati összefoglaló.pdf] PDF
Szakdolgozati összefoglaló.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2122. December 21..

Download (234kB)
[thumbnail of Tamás Patrik bírálat.pdf] PDF
Tamás Patrik bírálat.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (178kB)
[thumbnail of bírálat_Kántor Zoltán.pdf] PDF
bírálat_Kántor Zoltán.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (560kB)

Absztrakt (kivonat)

A szolgáltatás és a karbantartás ötvözete együttesen hozta létre a kiszervezett létesítménygazdálkodást.Engem nagyon érdekel az egész infrastruktúra a működése, mert tele van izgalmakkal, lehetőségekkel és megoldandó problémákkal. Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy sikerült olyan munkahelyre kerülnöm, amely pontosan ilyen feladatokat lát el és törekszik a két nagyvállalat tökéletes kooperációjára. A szakdolgozati rálátásom még csak a felszínt kapargatja, de a feldolgozott téma és annak optimalizálása rendkívüli módon érdekel. Szerintem sok család is alkalmazza a létesítménygazdálkodással kapcsolatos módszereket, csak nincsenek tisztában ezen módszerek nevével és eredetével.Jelenleg több mint egy éve dolgozom a CBRE alkalmazásában, ezen kívül a szakmai gyakorlatomat is ott töltöttem le. Szakdolgozatom a CBRE és a Tetra Pak közös munkáján keresztül mutatja be a létesítménygazdálkodást a gyakorlatban. Meg kell említsem azt is, hogy, eddigi tapasztalataim alapján szinte lehetetlen tökéletesen felkészülni a nem várt eseményekre, viszont az ezekre való reagálás sebessége az egyik legfontosabb az ügyfél elégedettség biztosításához.Vizsgálatom alapja az volt, hogy a napi operációkat miként lehetne az adott helyszínen optimalizálni a fennálló lehetőségek és adottságok ismeretében. Főképp a megelőző tervezett karbantartások kivitelezését vizsgáltam és meghatároztam, hogy ezeken a kötelező feladatokon hogyan lehet profitot maximalizálni. Bemutatom a konkrét megoldást a fent említettekre és azt, hogy ez a stratégiai lépés miképp implementálható a vállalat életébe. Végül felvázolom, hogy mekkora előrelépést jelenthet a CBRE számára a vizsgálataim eredménye lokális szinten és milyen hatást érhet el regionálisan és globálisan, ha máshol is bevezetik ezeket a javaslatokat.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Prof. Dr. Heidrich Balázs
Belső
egyetemi tanár; Menedzsment Tanszék; PSZK
Kántor Zoltán
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: beruházás(ok) pénzügyi elemzése, humán erőforrás menedzsment, létesítménygazdálkodás, multinacionális vállalatok menedzsment, teljesítmény optimalizálása
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Ápr. 21. 10:11
Utolsó módosítás: 2023. Ápr. 21. 10:11

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet