Az emberi erőforrások felhasználása és az azokkal kapcsolatos tervezési feladatok az Avis Budget Group budapesti székhelyén

Horváth Réka Dorina (2022) Az emberi erőforrások felhasználása és az azokkal kapcsolatos tervezési feladatok az Avis Budget Group budapesti székhelyén. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Horváth_Réka_Dorina_DP3KW2.pdf] PDF
Horváth_Réka_Dorina_DP3KW2.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2042. December 13..

Download (2MB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem.pdf] PDF
Titkosítási kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (986kB)
[thumbnail of BA_O_Horváth_Réka_Dorina.pdf] PDF
BA_O_Horváth_Réka_Dorina.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2042. December 13..

Download (210kB)
[thumbnail of Horvath_Reka_Dorina.pdf] PDF
Horvath_Reka_Dorina.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (238kB)
[thumbnail of Scanned from a Xerox Multifunction Printer.pdf] PDF
Scanned from a Xerox Multifunction Printer.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (104kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom írása folyamán egy nagy méretű multinacionális vállalat bemutatása és annak munkaerő-felhasználásának módszerei volt a célom. A szervezetben lévő négy szektor vezetői felülvizsgálati tevékenységet látnak el, és az a hierarchiában alattuk elhelyezkedő személyek külön csoportokat alkotva felelnek a kisebb feladatokért. Később azokat a feladatokat nagyvonalúan és szúrópróbaszerűen ellenőrzi a vezetőség, akárcsak egy auditor végezné el. Továbbá mélyebben megismertem az emberi erőforrással foglalkozó két külön ágazatot, melyek kvalitásai lehetnek tanulhatóak, azonban egy részét velünk született képességek nélkül nehezen sajátíthatjuk el. Egy vezetővé kinevezett személy mellé érdemes lenne a vállalatnak egy szakembert kihelyezni, aki az emberi viselkedési normákban segítségére van. Ezen felül a szervezetben dolgozó munkatársak problémáit a vezetőség hallgatja meg és segíti azt bizonyos kereteken belül, azonban egy munkahelyi pszichológus szaktudással könnyebben tudná kezelni a konfliktusokat. Beleláthattam a dolgozatom írása folyamán a vezetőség milyen módon felügyeli az alkalmazottak munkavégzéssel töltött idejüket, melyek az otthoni munkavégzés keretein belül nehezen lehet kivitelezni. Véleményem szerint a vállalat javát szolgálja, hogy az alkalmazottaknak szabadon készíthetik el a feladataikat egy időintervallumon belül, mely feszélyezésmentes munkavégzést biztosít. A vállalat által alkalmazott kilépő interjú egy hasznos folyamat, hogyha az a cég valóban figyelembe veszi, elkerüli a jövőben ezeknek a problémáknak az elkerülését. Hasznos visszaigazolást nyújt a kilépett személyek által kedvelt szervezeti területek, programok, ámbár ezek erősítése a cégen belül elengedhetetlen. A szervezet tervezési folyamatai roppant bonyolult és hosszadalmas folyamatot ölelnek fel, és ebben a sokféle tervezési életszakaszában a vállalatnak öröm volt betekintést nyernem. Azt gondolom, hogy a tervezési fajták és módszerek megfelelőségének megállapítása nem lehetséges jelenleg, hiszen mindig minden mozgásban és változásban van. Az idő mindig alakít kisebb nagyobb dolgokat a terven. Ezért hasznos később a terv-tény összehasonlítás.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Számvitel Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Pénzügy és számvitel

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Kresalek Péter
Belső
Mestertanár; Számvitel Tanszék; PSZK
Szkupi Izabella
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Avis, ábra, hierarchia, interjú, munkavállaló, tervezés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Ápr. 21. 10:10
Utolsó módosítás: 2023. Ápr. 21. 10:10

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet