Termelés- és döntéstámogató rendszer bérfőzdék számára

Klein Anita (2022) Termelés- és döntéstámogató rendszer bérfőzdék számára. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Klein_Anita_YECLRZ.pdf] PDF
Klein_Anita_YECLRZ.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of BA_O_Klein_Anita.pdf] PDF
BA_O_Klein_Anita.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (201kB)
[thumbnail of BA Klein Anita (Ilyés).pdf] PDF
BA Klein Anita (Ilyés).pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (186kB)
[thumbnail of szakdolgozat_biralat_klein_anita-alairt.pdf] PDF
szakdolgozat_biralat_klein_anita-alairt.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (529kB)

Absztrakt (kivonat)

A szakdolgozatom alapjaként egy kifejezetten bérfőzdék számára készült támogató szoftver szolgált. Az applikáció a mai piacon lévő szoftverek hiányosságait igyekszik lefedni, illetve egyedi funkciókkal is rendelkezik. A dolgozat célja, hogy bemutassa, hogyan lehet a szoftver segítségével a bérfőzdék eszközeiről, ügyfeleiről, illetve termeléséről nyilvántartásokat vezetni. Ezen kívül a kutatás, és fejlesztés középpontjában a következő kérdések állnak: Milyen módon lehet a termelési folyamat hatékonyságát növelni Hogyan érhető el a lehető legjövedelmezőbb helyzet kialakítása a főzési megbízások megszűrése, időbeli ütemezése által A bérfőzési folyamat, az alkalmazható technológiák, az outputot befolyásló tényezők megismerése céljából szakirodalmi forrásokat tekintek át, majd rátérek a szoftver prototípus funkcióinak, valamint az ezek kialakításában szerepet játszó szabályok tárgyalására. A dolgozat írásakor a szoftver a legkorábban használható, életképes prototípus (MVP) fázisában tart, mely 4 modult tartalmaz: Számlák, Termelés, Eszközök, Ügyfelek. A program segítségével a főzdék tulajdonosai körülbelül előre láthatják, hogy mikor lesz szükség az eszközök pótlására, új beruházásra, illetve az egyes vevők értékelésére alkalmazott módszer által a bérfőzdék megválaszthatják, hogy mely ügyfeleiket részesítik előnyben.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Számvitel Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Pénzügy és számvitel

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: bérfőzde, digitalizáció, döntéstámogatás, nyilvántartások, szoftver, termelés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Ápr. 21. 10:08
Utolsó módosítás: 2023. Ápr. 21. 10:08

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet