Online időkövető és tevékenység nyilvántartó rendszer fejlesztése

Daruszinyi Richárd (2022) Online időkövető és tevékenység nyilvántartó rendszer fejlesztése. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Daruszinyi_Richárd_HYYHR6.pdf] PDF
Daruszinyi_Richárd_HYYHR6.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)
[thumbnail of BA_O_Daruszinyi_Richárd.pdf] PDF
BA_O_Daruszinyi_Richárd.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (154kB)
[thumbnail of Daruszinyi Richárd szakdolgozat-biralat-es-javaslat 2022.pdf] PDF
Daruszinyi Richárd szakdolgozat-biralat-es-javaslat 2022.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (353kB)
[thumbnail of BA_B_Daruszinyi_Richárd.pdf] PDF
BA_B_Daruszinyi_Richárd.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (360kB)

Absztrakt (kivonat)

A szakdolgozatban egy saját fejlesztésű alkalmazást készítettem melynek az ötlete saját helyzetemből alakult ki. A saját tapasztalataim alapján a vállalkozóvá válás egyik legnehezebb feladata a megnövekedett teendők megfelelő kezelése és az új feladatok beillesztése a napirendbe, a projektek által adott feladatok mellé. Az alkalmazás webes környezetben képes futni, így platformoktól függetlenül elérhető mindenki számára. Az időgazdálkodás egy sok szempontból fejleszthető terület sok ember életében, a szakdolgozat során elkészített alkalmazás elsősorban szabadúszók és kisvállalkozóknak nyújt segítséget a jelenlegi formájában. Az alkalmazás képes a feladataik rögzítésére és tárolására, rendszerezésére, majd szükség esetén elemzés készítésével információkat ad vissza a felhasználónak, hogy milyen tevékenységek mennyi időt igényeltek, mely projektekre mennyi időt kellett szánniuk, az elejétől a végéig. Az alkalmazás megjelenésében egy letisztult és könnyen átlátható felületet biztosít, egyszerű kezelhetőségével, de mégis gazdag funkciókészletével. A fejlesztés folyamán a saját projektjeim tevékenységeit is ide rögzítettem, így a használat során több észrevételem is volt, amiket a fejlesztési folyamat során megoldottam. Az alkalmazásból tudtam már több alkalommal is riportot generálni és számlázni. Így a fejlesztés végére egy valóban használatra kész alkalmazás lett az eredmény. Az alkalmazás ugyan a jelenlegi funkciókkal is sok felhasználói igényt elégít ki, de a jövőbeli fejlesztési lehetőségei is érdekes utakra vezethetik az alkalmazást. A lehetőségek között talán a legegyértelműbb a teljesen nyilvánossá tétel, ennek során bárkinek regisztrálhat a felületre és saját fiókot hozhat létre, saját adatokkal töltheti fel. Egy másik izgalmas fejlesztési irány lehet némi átalakítás után cégek és vállalatok számára belsős szoftverként való terjesztése, hiszen nagyobb vállalkozásoknál is lényeges információ és optimalizálási lehetőség van a rendelkezésre álló idő hatékonyabb kihasználásában. A fejlesztés során sok új ismeretre tettem szert, aminek köszönhetően egy jól működő alkalmazást sikerült készíteni, az alkalmazás életútja azonban csak innen indul, a piacra való bevezetés lesz a következő nagy kihívás.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Gazdaságinformatika Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdaságinformatikus

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Fauszt Tibor
Belső
egyetemi docens; Gazdaságinformatika Tanszék; PSZK
Kékesy Péter
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: CSS, HTML, időgazdálkodás, JavaScript, kisvállalkozások, MySQL, PHP, szoftverfejlesztés, UserSpice, weboldal
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Ápr. 21. 10:07
Utolsó módosítás: 2023. Ápr. 21. 10:07

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet