Hogyan hatott a pandémia, valamint az orosz-ukrán háború a hazai vállalatokra.

Solti Péter Sámuel (2022) Hogyan hatott a pandémia, valamint az orosz-ukrán háború a hazai vállalatokra. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Solti Péter Sámuel Szakdolgozat végleges javított.pdf] PDF
Solti Péter Sámuel Szakdolgozat végleges javított.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2032. December 12..

Download (2MB)
[thumbnail of SKM_C258-Er22120912041.pdf] PDF
SKM_C258-Er22120912041.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (50kB)
[thumbnail of szakdolgozati-osszefoglalas_Solti_Péter_Sámuel.pdf] PDF
szakdolgozati-osszefoglalas_Solti_Péter_Sámuel.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2032. December 12..

Download (286kB)
[thumbnail of Solti Sámuel_szakdolgozat_értékelés_külső_konzulens.pdf] PDF
Solti Sámuel_szakdolgozat_értékelés_külső_konzulens.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (173kB)
[thumbnail of szakdolgozat-biralat_2022december Solti Péter Sámuel.pdf] PDF
szakdolgozat-biralat_2022december Solti Péter Sámuel.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (382kB)

Absztrakt (kivonat)

Az én választott témám a pandémia és az orosz-ukrán háború hatásai a hazai vállalkozásokra volt. Ezen belül, megvizsgáltam azt, hogy egy általam kiválasztott cég, hogyan vészelte át ezt az időszakot, milyen változásokat vezettek be a vállalatok tovább működésé érdekében és ezeknek mi lett az eredménye. Szerettem volna utána járni annak, hogy egy hazai vállalat, aminek az életébe volt szerencsém bepillantást nyerni szakmai gyakorlatom során, hogyan és miként működött, melyek voltak azok a lépések, amik ahhoz vezettek, hogy a vállalat megtudja hat szorozni a bevételének a számát. Hogy ezeknek a kérdéseknek utána tudjak járni, először is szakirodalmi kutatásba vettetem magam, hogy megértsem, hogy körülbelül milyen helyzet ált elő a gazdaságban ebben a nehéz időszakban. Azt hittem, hogy sok információt tudok ezzel a témával kapcsolatban, de hamar rákellett jönnöm, hogy rengeteg olyan tény és adat van, ami nagyon meglepő volt számomra. Sok olyan szituáció állt elő, ami elgondolkodtathatja az embert, hogy ő hogyan és miként kezelte volna ezeket a helyzeteket egy vállalat vezetőjeként. A következő részben az általam választott céget vettem nagyító alá, hogy minél tisztább legyen a kép azzal kapcsolatban, hogy ők hogyan élték meg ezeket a nehéz időszakokat és milyen módon zajlott náluk tovább a különböző munkafolyamatok. Valamint, megvizsgáltam a vállalat eredményességét, különböző adatok segítségével megpróbáltam egy képet kapni arról, hogy az elmúlt 3-4 évben hogyan is változott meg a vállalatnak a pénzügyi mutatói. A kutatásom legvégén interjúkat készítettem a vállalat különböző alkalmazottjaival annak érdekében, hogy azokat a tényeket, amik eddig nem voltak teljesen érthetőek megtudjam kérdezni az interjú alanyoktól és ezáltal még nagyobb és reálisabb képet tudjak kapni a cégről. Azért választottam ezt a témát, mert szerintem nagyon aktuális és friss és nagyon sokat lehet ennek az elemzéséből és tanulmányozásából tanulni. Annak érdekében is hasznos lehet, hogy ha ismételten egy hasonló helyzet állna elő, akkor tudjunk hova nyúlni, tudjunk a kivizsgált adatokból gyorsabb és hatékonyabb döntéseket hozni.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dobos Szilvia
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT
Dr. Fülöp Sándor
Belső
óraadó tanár; Menedzsment Tanszék; PSZK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: eredményesség, hazai, háború, pandémia, vállalkozások
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Ápr. 21. 10:06
Utolsó módosítás: 2023. Ápr. 21. 10:06

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet