Nagyvállalati környezetben a projektsiker vizsgálata az SAP HCM szintemelés projekten keresztül

Halász Tamás (2022) Nagyvállalati környezetben a projektsiker vizsgálata az SAP HCM szintemelés projekten keresztül. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Halász_Tamás_BTF77B.pdf] PDF
Halász_Tamás_BTF77B.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2027. November 16..

Download (1MB)
[thumbnail of Halász_Tamás_BTF77B_titkosítási_kérelem.pdf] PDF
Halász_Tamás_BTF77B_titkosítási_kérelem.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (75kB)
[thumbnail of BA_O_Halász_Tamás.pdf] PDF
BA_O_Halász_Tamás.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2027. November 16..

Download (419kB)
[thumbnail of Halasz Tamás.pdf] PDF
Halasz Tamás.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (277kB)
[thumbnail of BA_B_Halász Tamás.pdf] PDF
BA_B_Halász Tamás.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (219kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom a projektmenedzsment területen készült, a projektsiker vizsgálata témakörben. Fő motivációm a szakmai tudásom gyarapítása és a karrierem során hasznosítható tudás megszerzése volt. A szakirodalom kutatás során először a projekt és a projektmenedzsment témakör alapvető elméleti hátterét tanulmányozom, majd a kutatási kérdéseimmel kapcsolatban dolgozom fel a jelentősebb szakirodalmakat. Forrásként használtam számos hazai és nemzetközi, a projektmenedzsment témakörben megkerülhetetlen szervezet, illetve személy publikációját, többek között a Project Management Institute, a PRINCE2, illetve Görög Mihály, Eric Verzuh és Robert Wysocki tanulmányait. A kutatási rész felépítését tekintve, három fő pillér mentén haladva hoztam megállapításokat a feltett hipotézisekkel kapcsolatosan. Első kutatási területemként a projektsiker, mint definíció értelmezését járom körül, hiszen ezt illetően meglehetősen nagyszámú variáció él a szakmai mindennapokban. Ennek alapján prioritásom feltérképezni a projektsiker általános értelmezését egy nagyvállalati környezetben. Második kutatási területem a sikerkritériumok vizsgálata, melynek során célom megismerni, hogy milyen sikerkritériumok, milyen módszertan igénybevételével kerülnek megállapításra egy nagyvállalat esetében. Kutatásom harmadik területét a projektekben jelenlévő feszültségek vizsgálata adja, melynek során feltérképezem a projektek során tapasztalható feszültségeket, illetve a lehetséges megoldásokat is. A hatékonyság érdekében egy már megvalósult projekten keresztül hajtom végre a kutatásomat. Ennek módszertana a kvalitatív kutatás, amely interjúk lefolytatásában nyilvánul meg. Mindhárom kutatási témám vizsgálatakor nagymértékű azonosságot tapasztaltam a szakirodalomban állítottakkal. A szakirodalommal történő összevetés eredményeként a megvalósult projektre javaslatokat fogalmaztam meg az egyes hiányosságok kezelésére. Véleményem szerint a legfőbb fejlesztendő folyamat a stakeholderek és a projekttulajdonos irányába történő kommunikáció. Továbbá meglátásom szerint enyhítené a szakértőkkel kapcsolatban analizált túlterheltséget a folyamatos felkészítésük a projektmunkákra.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. habil. Kása Richárd
Belső
tudományos főmunkatárs; Menedzsment Tanszék; PSZK
Mezey Lívia Gabriella
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: feszültség, projekt, projekt sikeressége, projektmenedzsment, siker értelmezése, sikerkritériumok, sikertényezők
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Ápr. 21. 09:57
Utolsó módosítás: 2023. Ápr. 21. 09:57

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet