Generáció jellemzése. Eltérő generációk és a köztük lévő hasonlóságok, különbségek, ebből fakadó nézeteltérések, ezek feloldása a vállalati térben

Bali Balázs Antal (2022) Generáció jellemzése. Eltérő generációk és a köztük lévő hasonlóságok, különbségek, ebből fakadó nézeteltérések, ezek feloldása a vállalati térben. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Bali_Balázs Antal_EHL8XD.pdf] PDF
Bali_Balázs Antal_EHL8XD.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of BA_O_Bali_Balázs Antal.pdf] PDF
BA_O_Bali_Balázs Antal.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (212kB)
[thumbnail of BA_B_Bali_Balázs_Antal.pdf] PDF
BA_B_Bali_Balázs_Antal.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (968kB)
[thumbnail of bali.pdf] PDF
bali.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (353kB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatom a különböző generációk bemutatásáról és megvizsgálásáról szól. Összesen hatfejezetre bontottam és a fejezeten belül hoztam létre alcímeket a jobb átláthatóság érdekében.Az első bekezdésben a bevezetés olvasható, mely legfőképp a témaválasztás indoklásáról szól,továbbá a dolgozat bevezetéséről, miről is szól maga a szakdolgozat. Röviden beszámoltam azegyes fejezetekről és próbáltam felkelteni az olvasó figyelmét, hogy az olvasás végén se menjenel a kedve a témától. Továbbá bemutattam a három, önállóan választott hipotézisemet,melyekről a mű végén lehet majd többet megtudni.A hipotéziseim a következők voltak:• A generációk közti együttműködés pozitívan hat a közös munkára.• A \"Z\" generáció nehezen működik együtt az idősebb generációkkal.• Az idősebb generáció szívesebben dolgozik egyedül, mint csapatmunkában.A második fejezetben már a szakdolgozat feldolgozása következett. A fő címnek a„Szakirodalom feldolgozása” megnevezést adtam és ezután bontottam külön alfejezetekre. Ittmegtalálhatóak a generációk elemzése, fogalmak és ismertetők és a generációk egyesével valóleírása. Ebben a fejezetben további nyolc külön bekezdést találhatunk és azokon belül némelyikmég kisebb részekre lett bontva. Próbáltam minél színesebben felépíteni, hogy mindenkimegtalálja azt a pontot amire igazán kíváncsi az egész szakirodalom átolvasása nélkül.A harmadik rész a kutatás elemzéséről szól. A dolgozat megírása közben kidolgoztam egykérdőívet, melyet a közösségi oldalakon osztottam meg. Erre a korábban említett hipotéziseimvizsgálata miatt volt szükség, hisz azok köré építettem a kérdőívet is. További adatok eléréseérdekében, az általam választott vállalat vezetőjével is kitöltettem a kérdőívet, viszont ezt nema kutatás érdekében, csupán plusz információszerzés miatt. Olvasás közben találkozunk néhánydiagrammal, melyek szemléltetik a kutatás eredményét és a szignifikancia szinten kapottadatokat. Ezeket az Excel táblázatban található függvények segítségével tudtam kielemezni.A negyedik fejezet egy összefoglaló fejezet, melyben az egész eddigi olvasottakat foglaltamössze, továbbá megtalálható a saját tapasztalatom, mint Z generációs tag. Röviden leírtam, mitgondolok én az írottakról és hogy milyen szemszögből látom én a választott témát.Az utolsó fejezetekben egy ábrajegyzék és a felhasznált hivatkozások találhatóak. Ha többetszeretne az olvasó megtudni az egyes kifejtett témákról, akkor ezen pontban találhat rólamegannyi további információt a feltüntetett linkek segítségével.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Lorch Balázs
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT
Dr. Reicher Regina Zsuzsánna
Belső
egyetemi docens; Menedzsment Tanszék; PSZK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Baby Boomer, digitalizáció, generáció, influenszer, influenszer marketing, technológia
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Ápr. 21. 09:54
Utolsó módosítás: 2023. Ápr. 21. 09:54

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet