A COVID19 hatása az Estée Lauder Kereskedelmi Kft működésére és tervezési gyakorlatára

Vass Judit Hajnalka (2021) A COVID19 hatása az Estée Lauder Kereskedelmi Kft működésére és tervezési gyakorlatára. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Szakdolgozat_Vass_Judit Hajnalka_BELDS8.pdf] PDF
Szakdolgozat_Vass_Judit Hajnalka_BELDS8.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2027. Május 08..

Download (2MB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem Vass Judit Hajnalka.pdf] PDF
Titkosítási kérelem Vass Judit Hajnalka.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (41kB)
[thumbnail of SZTK_O_Vass_Judit Hajnalka.pdf] PDF
SZTK_O_Vass_Judit Hajnalka.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2027. Május 08..

Download (282kB)
[thumbnail of Vass Judit Hajnalka_belső bírálat_NK.pdf] PDF
Vass Judit Hajnalka_belső bírálat_NK.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (110kB)
[thumbnail of SZTK_B_Vass_Judit Hajnalka.pdf] PDF
SZTK_B_Vass_Judit Hajnalka.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (188kB)

Absztrakt (kivonat)

A COVID19 járvány megjelenése alapjaiban változtatta meg a mindennapi életünket, így a vállalkozások működésére is jelentősen hatott. Bár az első pár hónapban még nem voltak tapasztalati iránymutatók, a tervezésnek talán még sosem volt ilyen kiemelkedő szerepe egy vállalkozás életben. Dolgozatom célja volt elemezni-összegezni, hogy a koronavírus járvány hogyan hatott összességében az Estée Lauder Kft működésére. Szerettem volna megvizsgálni, hogy ebben a speciális helyzetben a tervezési gyakorlat miként változott meg a cég esetében, illetve, hogyan változtak a tervezési fókuszpontok, esetlegesen a tervezési módszertanok adott területeken, és ez miként hatott a napi munkafolyamatokra. Kiemelt célom volt, hogy a hiányos tervezési területeket feltárjam, és a gyakorlatban alkalmazható hasznos javaslatot tegyek (amennyiben szükséges) ezek fejlesztésére. Dolgozatom első felében a világjárvány a magyar gazdaságra, azon belül is kiskereskedelemre gyakorolt hatásairól írtam átfogóan, ehhez kapcsolódóan pedig részleteztem a Kormány kereskedelemre vonatkozó támogatási programját.A cég bemutatása, illetve a világjárvány a vállalkozás általános működésre vonatkozó hatásának összesítése után, dolgozatom második felében a cég tervezési gyakorlatát tekintettem át. A tervezésen belül négy nagyobb témakörben több év adatait vizsgáltam átfogóan. A bevételtervezés, költségtervezés, cashflow tervezés és CAPEX tervezés alapos vizsgálatának segítségével kívántam elemezni, hogy a vállalkozás controlling-ja hogyan alkalmazkodott a világjárvány okozta speciális helyzethez, illetve, hogy a tapasztalati iránymutatók hiányában mennyire tudott pontos előrejelzéseket prezentálni.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Számvitel Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Controlling szakközgazdász

Mű típusa: záródolgozat
Kulcsszavak: controlling tervezés, forecast, koronavírus-járvány (COVID-19), szépségipar, világjárvány
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Ápr. 20. 15:31
Utolsó módosítás: 2023. Ápr. 20. 15:31

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet