Az üzleti terv készítés rendszerének bemutatása az ingatlanfejlesztés piacán egy adott projekt keretében

Flóra-Nagy Mónika Éva (2021) Az üzleti terv készítés rendszerének bemutatása az ingatlanfejlesztés piacán egy adott projekt keretében. Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Kész záródolgozat.pdf] PDF
Kész záródolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2042. Május 04..

Download (895kB)
[thumbnail of Titoktartási kérelem aláírt példány.pdf] PDF
Titoktartási kérelem aláírt példány.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (284kB)
[thumbnail of végl. összefoglaló.pdf] PDF
végl. összefoglaló.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2042. Május 04..

Download (108kB)
[thumbnail of Flora-Nagy_FOSZK_zarodolgozat-biralat_gyzs.pdf] PDF
Flora-Nagy_FOSZK_zarodolgozat-biralat_gyzs.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (139kB)
[thumbnail of Zarodolgozat biralat_Flora-Nagy Monika.pdf] PDF
Zarodolgozat biralat_Flora-Nagy Monika.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Összegzés képpen az előzőleg feldolgozott anyaggal kapcsolatban a következők mondhatók el az üzleti terv rendszeréről.Az üzleti terv nagyon fontos dokumentum, főleg egy kezdő vállalkozás esetében. Mivel a siker kulcsa a háttérben lévő jól megalapozott, részletesen kidolgozott stratégia. Lényeges hogy hova szeretnénk eljutni és milyen fontos mozzanatokat kell megtennünk a hosszú, rögös úton, hogy a vállalkozásunk sikeres legyen. Mondhatni feltételezéseken alapul.Elsősorban, el kell döntenünk az üzleti terv készítése során, hogy milyen célból készül és hova szánjuk az anyagot. Ez a terjedelme miatt is fontos, illetve maga az üzleti terv felépítésére is hatással van.Pályázatok esetében például külön jogszabály vonatkozik rá, hogy mit kell tartalmaznia.Az említett ingatlan megtérülési kalkulációjából, illetve egy komplett gyár üzleti tervéből is jól kivehető a lényegi különbség. Míg a belső felhasználásra készült megtérülési kalkuláció pontos adatokat, számításokat tartalmaz, úgy például a csecsemőtápszergyár finanszírozási terve pedig inkább tájékoztató jelleggel szövegesen megfogalmazva íródott. Sokkal részletesebben van kidolgozva illetve pontokba szedve. Ez az eset akkor áll még fenn, ha projektjellegű feladathoz szükséges az elkészítése, lehet új cég alapítása esetén, ahogy esetünkbe is szerepel, egy új önálló gyár, telephely létrehozásakor. A belső felhasználásra készült üzleti tervek főként az a célja, hogy meghatározzák a cég következő üzleti periódusát. Bemutatja, hogy jelenleg hol tartunk, és hogy mit szeretnénk elérni a meglévő forrásainkból. Minden vállalkozás egyedi a maga módján, számos olyan körülményt és egyéni célkitűzést kell figyelembe vennünk, amely egyetlen más hasonló vállalkozásra sem jellemző. Az üzleti tervhez szükséges anyagok lehetnek adottak illetve lehet olyan eset, hogy magunknak kell elkészíteni. Az ületi terv szerkezete és felépítése az iparágtól is nagyban függ.Fontos hogy a terv készítés során tartsuk magunkat a tartalmi elemekhez és azok sorrendjéhez, egy jól átlátható és megfelelően felépített rendszerre van szükségünk. Célja, hogy választ adjon az adott vállalkozás jövőbeli kilátásainak, várható üzleti eredményeivel kapcsolatos valamennyi kérdésre. Például hogy milyen marketing eszközöket használunk, milyen értékesítési eszközöket illetve hogy ezeket milyen piacon alkalmazzuk, milyen időtávon belül fogjuk ezeket megvalósítani. Szakmailag kifogástalan információkat kell szolgáltatni.Végső soron egy olyan dokumentumról, anyagról beszélhetünk mely egy kezdő vállalatnál ugyan olyan elengedhetetlen fontosságú, mint egy több éve működő cégnél!

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Polyák Edina
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: árbevétel(ek), szervezeti terv, termelési terv, üzleti terv, vállalati marketing stratégiák
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Ápr. 20. 15:29
Utolsó módosítás: 2023. Ápr. 20. 15:29

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet