A költségelszámolás rendszere és módszere, illetve fejlesztési lehetősége, az Eaton példáján keresztül

Bánkóczky Nikolett (2021) A költségelszámolás rendszere és módszere, illetve fejlesztési lehetősége, az Eaton példáján keresztül. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of SZAKDOLGOZAT Bankoczky Nikolett-Z7FMTO.pdf] PDF
SZAKDOLGOZAT Bankoczky Nikolett-Z7FMTO.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2031. December 12..

Download (2MB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem Bánkóczky Nikolett Z7FMTO.pdf] PDF
Titkosítási kérelem Bánkóczky Nikolett Z7FMTO.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (449kB)
[thumbnail of TÉMAVÁZLAT ÉS ÖSSZEFOGLALÁS Bánkóczky Nikolett Z7FMTO.pdf] PDF
TÉMAVÁZLAT ÉS ÖSSZEFOGLALÁS Bánkóczky Nikolett Z7FMTO.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2031. December 12..

Download (902kB)

Absztrakt (kivonat)

A folyamatok fejlesztése elengedhetetlen a XXI. században. A technológiai előre lépés egyre több és több kaput nyit a modernizációnak. Abban azonban egyetérthetünk, hogy ezen fejlődés célja a mindennapjaink megkönnyítése, Illetve a hatékonyság növelése az emberi hibák kiküszöbölése. Szakdolgozatom központjában az utazás- és költségtérítési folyamat elemzése és bemutatása áll. A témaválasztást és a vállalat kiválasztását személyes érintettség indokolja. A kutatási kérdéseimet az aktualitás miatt választottam, hiszen a COVID és a hitelkártyák korát éljük jelenleg. Segítségemre voltak a munkatársaim, hogy árnyaltabb képet tudjak adni a témákban. Módszereim közé tartozik a strukturálatlan megfigyelés mely során minden olyan szempontot megfigyelek, amely az adott problémában releváns lehet. Ezen felül csoportos interjút alkalmaztam, azonban ez is strukturálatlan volt, tehát nem előre megadott kérdéssort alkalmaztam, hanem csak kérdéscsoportokat, amelyen belül, az alanyok kötetlenül beszélhettek. A hipotézisem hogy; „A full Concur modell bevezetésével a hatékonyság nőni fog”. Ezt úgy tudom elérni, hogy a jelenleg manuálisan végzett folyamatot automatizálom. Az egész szakdolgozatom erre épült fel, melyben egy projekt keretein belül bemutattam, hogy hogyan lehet bevezetni a modellt, bemutattam, hogy ez milyen kockázati tényezőkkel járna illetve készítettem egy előkalkulációt is. Ezek alapján bizonyítottam a hipotézisem, matematikailag és humán oldalról is. A full concur modell egyesíti pénzügyi és digitális alaprendszerünket a költség, az utazási és számlázási adatokkal azonnali, valós idejű és döntéstámogató betekintést nyújtva. Kiterjeszti digitális transzformációnkat ragyogóan megvilágítva a „láthatatlan” költéseket felhő alapú megoldásokkal. Felgyorsítja rendszerünk teljesítményét olyan kategóriájának legjobb alkalmazásaival, amelyek zökkenőmentesen szinkronizálódnak. A dolgozatom első felében meghatároztam, az alapvető fogalmakat, szükséges tudnivalókat, ahhoz, hogy az olvasó megértse a technikai problémákat. Ezt követően feldolgoztam a jelenlegi folyamat működését és hibáit, így azzal is pontosabb képet adva arról, hogy az eljárás milyen paraméterekkel rendelkezett. Az aktualitás és fejlődés számomra kulcsfontosságú, ezért igyekeztem a szakdolgozatomban kiemelni ezek jelentőségét.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Számvitel Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Pénzügy és számvitel

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Bujdosó Diána
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT
Dr. Sisa Krisztina
Belső
főiskolai docens; Számvitel Tanszék; PSZK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: automatizáció - automatizálás, belső vállalati folyamatok, költségelszámolás, költségtérítés, SAP
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Ápr. 20. 15:03
Utolsó módosítás: 2023. Ápr. 20. 15:03

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet