Egy gépjárműimportőr üzleti környezetének elemzése napjainkban

Garabás Dalma (2023) Egy gépjárműimportőr üzleti környezetének elemzése napjainkban. Pénzügyi és Számviteli Kar.

[thumbnail of Garabás_Dalma_BILY51.pdf] PDF
Garabás_Dalma_BILY51.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2027. December 13..

Download (1MB)
[thumbnail of Titkosítás.pdf] PDF
Titkosítás.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (202kB)
[thumbnail of BA_O_Garabás_Dalma.pdf] PDF
BA_O_Garabás_Dalma.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2027. December 13..

Download (307kB)
[thumbnail of BA_B_Garabás_Dalma.pdf] PDF
BA_B_Garabás_Dalma.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (738kB)
[thumbnail of Garabás Dalma.pdf] PDF
Garabás Dalma.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (262kB)

Absztrakt (kivonat)

Az emberek folyamatosan változnak és fejlődnek, alkalmazkodnak a környezetükhöz és próbálják minden élethelyzetből kihozni a legjobbat a céljaik elérése érdekében. Ez a megállapítás igaz a piaci elven működő vállalatokra is. Ahhoz, hogy egy vállalat, szervezet fejlődni tudjon és lépést tudjon tartani a mai felgyorsult, digitális világgal látni kell, hogyan is működik valójában, és erre milyen külső és belső tényezők gyakorolnak hatást. Ehhez nem csak a múlt és a jelen retrospektív elemzése, hanem a jövő tudatos tervezése is szükséges.   Tanulmányaim során volt szerencsém megtapasztalni és megérteni, hogy milyen fontos egy szervezet, iparág üzleti környezetének az elemzése. Legyen szó mind belső mind külső elemzésről. Rengeteg módszer és elmélet született, melyek az elemzést segítik (pl.: PEST-analízis, Porter modell, SWOT-elemzés). Szakmai gyakorlatom során pedig lehetőségem adódott egy vállalkozás belső struktúráját közelebbről is megismerni és összevetni az elméletben tanultakat a gyakorlattal.   Szakdolgozatomban be fogom mutatni egy konkrét vállalaton keresztül az üzleti környezet fontosságát. Meglátásom szerint a mai gazdasági helyzetben érdemes megvizsgálni egy cég szervezeti hátterét is, amely bizonytalan időkben a túlélés, sőt a fejlődés legfontosabb alapja is egyben. Illetve, hogy milyen változásokon kell keresztül menni és milyen kihívásokkal kell megküzdeni egy vállalatnak a fejlődés és siker elérésének érdekében. Milyen hatással vannak a világunkban történő politikai, természeti események, gazdasági folyamatok, mint például a folyamatos infláció, a közvetlen szomszédunkban kitört háború és a COVID-19 világjárvány. Ezek az események, mindenki életét befolyásolták és megváltoztatnak nagyon sok mindent, amire korábban nem is gondoltunk. Hatást gyakorolnak a cégek belső környezetére, mint például a home office-ra való átállás, de említhetem akár azt is, hogy teljesen másképp gondolunk a természeti erőforrások hozzáférhetőségére.   A hipotéziseim a következők: ·      Az autó piacra főként a járvány helyzet volt kedvezőtlen hatással. ·      A fejlődéshez szükség van újabb pozíciók megnyitására a cégen belül. ·      A WAE Kft.-nek szükséges lehet egy új rendszer bevezetésére.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Menedzsment Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Gazdálkodási és menedzsment

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Bohoczki Gábor
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT
Dr. Marcsa Attila
Belső
Mesteroktató; Menedzsment Tanszék; PSZK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: gépjármű, innováció, környezetelemzés, makrokörnyezet, mikrokörnyezet
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Ápr. 20. 14:52
Utolsó módosítás: 2023. Ápr. 20. 14:52

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet