Berki Henrietta (2023) A hamisított termékek kereskedelméből adódó károk. Külkereskedelmi Kar.
Előnézet |
PDF
Berki Henrietta_MXOVD1_ A hamisított termékek kereskedelméből adódó károk_Szakdolgozat.pdf Download (1MB) | Előnézet |
PDF
nyilatkozat státuszról egyben.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (438kB) |
|
PDF
Berki Henrietta.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (479kB) |
|
PDF
Berki Henrietta_külső bírálat_A HAMISÍTOTT TERMÉKEK KERESKEDELMÉBŐL ADÓDÓ KÁROK.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (160kB) |
Absztrakt (kivonat)
A hamisításból sokrétű károk adódnak a gazdaság összes szereplőjének, valamint külső azaz környezeti károk is. Szemügyre veszem részletesen a különböző károkat és feltárom miben mutatkoznak meg. Megvizsgálom, hogy a magyar fogyasztók, hogyan viszonyulnak a hamis termékekhez. Mélyebben feltárom a fogyasztók és a hamis luxusmárkás termékek közötti kapcsolatot. Áttekintem a vállalatoknak okozott valós, feltételezett, tényleges károkat. Megvizsgálom a különböző iparjogvédelmi formákat és meghatározok a rendszerből adódó problémákat. Felmérem a környezeti és egyéb károk mértékét. Összevonásba hozom a globalizációt és a hamisítás folyamatát. Feltárok megoldási javaslatokat a hamisítási tevékenység csökkentése érdekében. Majd levonom a végső következtetéseimet, melyben megállapítom, hogy a fogyasztókon keresztül lehet a legnagyobb mértékben orvosolni a problémát.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Tanszék
Nemzetközi Kereskedelem és Logisztika Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | 21. század, hamisítás, károkozás, kereskedelem, Magyarország |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Ápr. 20. 13:56 |
Utolsó módosítás: | 2023. Ápr. 20. 13:56 |
URI: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/id/eprint/43963 |
Actions (login required)
Tétel nézet |