Egy bioborászat lehetőségei a piacra kerülésre

Túri Anna (2023) Egy bioborászat lehetőségei a piacra kerülésre. Külkereskedelmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat_Turi_Anna_vegleges.pdf] PDF
Szakdolgozat_Turi_Anna_vegleges.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Szakdolgozat értékelése.pdf] PDF
Szakdolgozat értékelése.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (135kB)
[thumbnail of 2023. 1 szakdolgozat Turi Anna.pdf] PDF
2023. 1 szakdolgozat Turi Anna.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (229kB)

Absztrakt (kivonat)

A szakdolgozatomat egy bioborászat lehetőségei a piacra kerülésre témában írom. Azért ezt a témát választottam, mert van érdekeltségem a témában, mivel édesapám borász, illetve pincészete is van. A Túri bornak szeretnénk egy új értékesítési csatornát választani, hiszen a borainkat folyóborként értékesítjük és szeretnénk, hogy a boraink országosan ismertek legyenek. Dolgozatom az alapoktól, a borvidékek megismerésétől kezdve a magyar borfogyasztási szokásokig eljutva mutatja be a magyar borpiac jelenlegi helyzetét. Ezután bemutattam a kis családi vállalkozást, a biobor keresetét a világban és Magyarországon, majd a primer kutatásban felmértem a fogyasztók borral kapcsolatos szokásait és a biobor ismeretét, ezen belül pedig a nyitottságot a változásra.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Külkereskedelmi Kar

Tanszék

Marketing Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Kereskedelem és marketing

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Királyné Nyíri Szilvia
Külső
NEM RÉSZLETEZETT
NEM RÉSZLETEZETT
Dr. Kopcsay László
Belső
óraadó tanár; Marketing Tanszék; KKK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: biogazdálkodás, borászat, bormarketing, családi vállalkozás, fogyasztási szokások
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Ápr. 20. 13:54
Utolsó módosítás: 2023. Ápr. 20. 13:54

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet