Az SSC-k kialakításához szükséges pénzügyi döntéseket meghatározó tényezők, vagyis miért Magyarország éri meg a legjobban?

Ináncsi Bettina (2022) Az SSC-k kialakításához szükséges pénzügyi döntéseket meghatározó tényezők, vagyis miért Magyarország éri meg a legjobban? Pénzügyi és Számviteli Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Ináncsi_Bettina_PSZK_2022.pdf] PDF
Ináncsi_Bettina_PSZK_2022.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (682kB)
[thumbnail of Ináncsi_Bettina_PSZK.pdf] PDF
Ináncsi_Bettina_PSZK.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (94kB)
[thumbnail of Dolgozat_biralati_lap_2022 (Ináncsi Bettina, Ilyés Csaba).pdf] PDF
Dolgozat_biralati_lap_2022 (Ináncsi Bettina, Ilyés Csaba).pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (111kB)
[thumbnail of Ináncsi Bettina.pdf] PDF
Ináncsi Bettina.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (103kB)

Absztrakt (kivonat)

A kutatásom alapja a Shared Service Center/Business Service Center rendszerek kialakításának bemutatása, elemzése és vizsgálata. A disszertáció folyamán a szakirodalmak feldolgozásával bemutatom, hogy miként is állnak össze a SSC/BSC-k. Emellett elemzem a kialakításuk célját és miértjét ezeket mind a Finance/Pénzügyi részleg kivetítve, amelyhez a szekunder módszertani elemeket alkalmaznám, amihez kapcsolódik a nemzetközi szakirodalom feldolgozása. A téma választását nagyban befolyásolta a jelenlegi munkahelyem, hiszen másfél éve dolgozom könyvelő ként egy Multinacionális cégnél. Munkásságomnak köszönhetően én is egy ilyen módon kialakított SSC/BSC része vagyok és érdekeltségem van abban, hogyan a vezetők miként is választják ki az országot és azon belül a várost a letelepedésre. Ezen a döntések legfőbb okai nyilvánvalóan pénzügyileg befolyásoltak, de megéri az ilyesfajta pénzkiadáson spórolni, ha a munka minősége nem a legmegfelelőbb és ezzel csak plusz munkát okoznak Egyértelműen minden szektornak megvan a maga erőssége és gyengesége is, ezek vizsgálatával és tanulmányozásával tervezem összehasonlítani az európai országok megfelelősségét, valamint, hogy miért Magyarországra a legérdemesebb hozni az SSC/BSC szektorokat és miért nem Lengyelország, Románia vagy más európai ország éri meg leginkább. A legfőbb vizsgálati szempontom alátámasztásához a cég által biztosított tanulmányt tervezem használni, amelyhez főképp primer módszertani elemet vennék használatba kvantitatív adatgyűjtés és elemzés formájában. Szintén feldolgozás alá vetném a szakmai gyakorlati helyem által szolgáltatott anyagokat, mivel a cég működése során készült tanulmányok és pénzügyi kimutatások pontos adatokat és döntést meghatározó információkat tartalmaznak. Ezen adatok feldolgozása végett tudnám elvégezni az első számú kérdésköröm hipotézisének vizsgálatát, ami nem más, mint, hogy Magyarország fejlettségének és magas szintű felsőoktatásának köszönhetően az SSC/BSC kialakítása itt éri meg a legjobban.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Pénzügyi és Számviteli Kar

Tanszék

Számvitel Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Pénzügy és számvitel

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Madarasiné dr. Szirmai Andrea
Belső
egyetemi docens; Számvitel Tanszék; PSZK

Mű típusa: TDK dolgozat
Kulcsszavak: Magyarország gazdasága, munkaerőpiac, Shared service centers, SSC, vállalatgazdaság, vállalatgazdaságtan
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Már. 23. 15:30
Utolsó módosítás: 2023. Már. 23. 15:30

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet