Magyarország gin kínálatának vizsgálata

Taró Dániel (2022) Magyarország gin kínálatának vizsgálata. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Taró Dániel TDK dolgozat 2022.pdf] PDF
Taró Dániel TDK dolgozat 2022.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Taró Dániel rezümé.pdf] PDF
Taró Dániel rezümé.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (116kB)
[thumbnail of Dolgozat_biralat_Taró Dániel.pdf] PDF
Dolgozat_biralat_Taró Dániel.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (138kB)
[thumbnail of Taró_Dániel_KVIK_KV.pdf] PDF
Taró_Dániel_KVIK_KV.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (100kB)

Absztrakt (kivonat)

Több tényező vezetett ahhoz, hogy ezt a témát válasszam. 2017-ben kezdtem el a vendéglátásban munkálkodni és azóta is lelkes művelője vagyok a szakmának, itt találkoztam először a párlatok világával. Ezután 2019-ben felvettek az egyetemre, ahol a kereskedelmi vendéglátás specializáción lehetőségem nyílt mélyebben elmerülni az ital történelemben és a gin volt az a párlat, ami igazán felkeltette az érdeklődésemet, így mondhatom, hogy legfőbb motivációm az a személyes érdeklődés volt a témakör iránt. TDK munkám során célom elkészíteni egy a ginekről átfogó tudást tartalmazó irodalmat, ami szakmailag helytálló tudást biztosít mind azok számára, akik érdeklődnek a ginekben rejlő lehetőségek iránt. A kutatásom során foglalkozom a magyarországi gin fogyasztási szokásokkal, a hazai gin kultúrával, valamint magukkal a ginekkel és az ezekhez a témakörökhöz kapcsolódó kérdésekkel. Előzetesen állítottam fel hipotéziseket és tettem fel kutatási kérdéseket, amiket igyekeztem a kutatás alatt bebizonyítani vagy esetlegesen cáfolni, illetve megválaszolni. Kutatásom során kétbázisú, kvalitatív és kvantitatív kutatási módszerek ötvözetét alkalmaztam. Az írott szakirodalmat internetes weboldalakról, folyóiratokból és könyvekből gyűjtöttem ki, majd dolgoztam fel. Kvantitatív kérdőívet használtam a hazai gin fogyasztási szokások és gin ismeretek felmérésére, valamint félig strukturált mélyinterjúkat készítettem a területen releváns tapasztalattal rendelkező szakemberekkel. Továbbá volt lehetőségem egy gin kóstolót tartani a Budapesti Lengyel Gyula Kollégiumban, amelyen a résztvevők ugyancsak egy kérdőívet töltöttek ki s magyar ginekkel kapcsolatban. A mélyinterjúk készítése során sikerült olyan válaszokat kapjak a beszélgető partnereimtől, amik szélesítették a látókörömet a témában és ezt az újonnan megszerzett tudást sikeresen adaptáltam a TDK dolgozatomba. A kérdőívet kitöltő több mint 200 ember válaszai alapján pedig sikerült megválaszolni a kutatási kérdéseimet és a hipotéziseimet is megtudtam erősíteni/cáfolni. Az úgy nevezett mini awereness kutatásom, vagyis a gin kóstolón kiosztott kérdőívből kapott eredmények kiválóan kiegészítették a másik kérdőívem eredményeit.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Dr. Lenkovics Beatrix
Belső
főiskolai docens; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: TDK dolgozat
Kulcsszavak: gasztronómia, gin, ital történelem, magyar gin, párlatok
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Már. 23. 15:26
Utolsó módosítás: 2023. Már. 23. 15:27

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet