Taró Dániel (2022) Magyarország gin kínálatának vizsgálata. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)
PDF
Taró Dániel TDK dolgozat 2022.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
Taró Dániel rezümé.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (116kB) |
|
PDF
Dolgozat_biralat_Taró Dániel.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (138kB) |
|
PDF
Taró_Dániel_KVIK_KV.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (100kB) |
Absztrakt (kivonat)
Több tényező vezetett ahhoz, hogy ezt a témát válasszam. 2017-ben kezdtem el a vendéglátásban munkálkodni és azóta is lelkes művelője vagyok a szakmának, itt találkoztam először a párlatok világával. Ezután 2019-ben felvettek az egyetemre, ahol a kereskedelmi vendéglátás specializáción lehetőségem nyílt mélyebben elmerülni az ital történelemben és a gin volt az a párlat, ami igazán felkeltette az érdeklődésemet, így mondhatom, hogy legfőbb motivációm az a személyes érdeklődés volt a témakör iránt. TDK munkám során célom elkészíteni egy a ginekről átfogó tudást tartalmazó irodalmat, ami szakmailag helytálló tudást biztosít mind azok számára, akik érdeklődnek a ginekben rejlő lehetőségek iránt. A kutatásom során foglalkozom a magyarországi gin fogyasztási szokásokkal, a hazai gin kultúrával, valamint magukkal a ginekkel és az ezekhez a témakörökhöz kapcsolódó kérdésekkel. Előzetesen állítottam fel hipotéziseket és tettem fel kutatási kérdéseket, amiket igyekeztem a kutatás alatt bebizonyítani vagy esetlegesen cáfolni, illetve megválaszolni. Kutatásom során kétbázisú, kvalitatív és kvantitatív kutatási módszerek ötvözetét alkalmaztam. Az írott szakirodalmat internetes weboldalakról, folyóiratokból és könyvekből gyűjtöttem ki, majd dolgoztam fel. Kvantitatív kérdőívet használtam a hazai gin fogyasztási szokások és gin ismeretek felmérésére, valamint félig strukturált mélyinterjúkat készítettem a területen releváns tapasztalattal rendelkező szakemberekkel. Továbbá volt lehetőségem egy gin kóstolót tartani a Budapesti Lengyel Gyula Kollégiumban, amelyen a résztvevők ugyancsak egy kérdőívet töltöttek ki s magyar ginekkel kapcsolatban. A mélyinterjúk készítése során sikerült olyan válaszokat kapjak a beszélgető partnereimtől, amik szélesítették a látókörömet a témában és ezt az újonnan megszerzett tudást sikeresen adaptáltam a TDK dolgozatomba. A kérdőívet kitöltő több mint 200 ember válaszai alapján pedig sikerült megválaszolni a kutatási kérdéseimet és a hipotéziseimet is megtudtam erősíteni/cáfolni. Az úgy nevezett mini awereness kutatásom, vagyis a gin kóstolón kiosztott kérdőívből kapott eredmények kiválóan kiegészítették a másik kérdőívem eredményeit.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | TDK dolgozat |
---|---|
Kulcsszavak: | gasztronómia, gin, ital történelem, magyar gin, párlatok |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Már. 23. 15:26 |
Utolsó módosítás: | 2023. Már. 23. 15:27 |
Actions (login required)
Tétel nézet |