Cserépből az asztalra

Varga Beáta (2023) Cserépből az asztalra. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Cserépből az asztalra .pdf] PDF
Cserépből az asztalra .pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (6MB)
[thumbnail of VARGA BEÁTA_k.pdf] PDF
VARGA BEÁTA_k.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (30kB)
[thumbnail of Szakdolgozat értékelő lap_Varga Beáta_2022_2.pdf] PDF
Szakdolgozat értékelő lap_Varga Beáta_2022_2.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (67kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom a különféle ehető virágok, csírák és mikrozöld növények történetét és a gasztronómiában való megjelenését, illetve felhasználási módjait mutatja be. Kiemelt figyelmet fordít, ezen növények étteremekben és rendezvényeken való esetleges fellelhetőségéről. Az egyik legfontosabb kérdés, melyre választ kerestem, hogy a gasztronómiában, milyen szerepet töltenek be a különböző növények. Továbbá mennyire van igény az ehető virágokra és mikrozöldekre a vendéglátásban. A kutatás összetettségét és sikerességét mélyinterjúk (séfekkel és kertészekkel) és online kérdőív kitöltése segítette.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Csírák, Ehető virágok, Gasztronómiai trendek, Mikrozöld növények, tálalás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Már. 19. 19:33
Utolsó módosítás: 2023. Ápr. 22. 09:01

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet