Varga Beáta (2023) Cserépből az asztalra. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Cserépből az asztalra .pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (6MB) |
|
PDF
VARGA BEÁTA_k.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (30kB) |
|
PDF
Szakdolgozat értékelő lap_Varga Beáta_2022_2.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (67kB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozatom a különféle ehető virágok, csírák és mikrozöld növények történetét és a gasztronómiában való megjelenését, illetve felhasználási módjait mutatja be. Kiemelt figyelmet fordít, ezen növények étteremekben és rendezvényeken való esetleges fellelhetőségéről. Az egyik legfontosabb kérdés, melyre választ kerestem, hogy a gasztronómiában, milyen szerepet töltenek be a különböző növények. Továbbá mennyire van igény az ehető virágokra és mikrozöldekre a vendéglátásban. A kutatás összetettségét és sikerességét mélyinterjúk (séfekkel és kertészekkel) és online kérdőív kitöltése segítette.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | Csírák, Ehető virágok, Gasztronómiai trendek, Mikrozöld növények, tálalás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Már. 19. 19:33 |
Utolsó módosítás: | 2023. Ápr. 22. 09:01 |
Actions (login required)
Tétel nézet |