Kereslet és kínálat elemzése kávézókban, a Petőfi Korzó kávéház példáján keresztül szemléltetve.

Sipiczki János (2023) Kereslet és kínálat elemzése kávézókban, a Petőfi Korzó kávéház példáján keresztül szemléltetve. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Projektmunka (kész).pdf] PDF
Projektmunka (kész).pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (667kB)
[thumbnail of Sipiczki J.értékelés.pdf] PDF
Sipiczki J.értékelés.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (297kB)

Absztrakt (kivonat)

ÖsszefoglalásA dolgozatom első fejezetében, a munkám céljait, a kutatási kérdéseimet és a témával kapcsolatos előfeltételezéseimet szerettem volna ismertetni. Illetve a vendéglátással és a Petőfi Korzó kávéházzal kapcsolatos viszonyomat mutattam be.A második fejezet szakirodalmi áttekintést tartalmazza. Igyekeztem betekintést nyújtani a kávé termeléséről, szüreteléséről, feldolgozásáról, pörköléséről, őrléséről és végül a kávé főzéséről. Ezután mivel Kiskőrösön született Petőfi Sándor, említést tettem a forradalmi, illetve írói tevékenységéről, ebből átvezetve a kávéházak akkori és jelenlegi szerepére.A harmadik fejezetben a felsorolt források és Opauszki Jánossal készített interjúm alapján alaposan bemutattam az elemzett vendéglátóegységet, elhelyezkedését, az épületének történetét, kínálatát és tevékenységét.A negyedik fejezetben a vendéglátóegységek és a helyi kis és középvállalkozások együttműködésének fontosságáról és előnyeiről írtam. Kiskőrösi példákat is említve, illetve a kávéházba beszállító vállalkozásokat is bemutattam.Az ötödik fejezetben az általam készített kávéfogyasztási szokásokról kérdőívemre kapott válaszokat elemeztem. A válaszok elemzése után, ezek alapján diagramokat készítettem és ezeken keresztül mutattam be őket.A hatodik fejezetben a kávézóban elvégzett munkám és a kutatásaim alapján levont tapasztalatokon keresztül a javaslataimról és konklúzióimról írtam Megtudhattuk, hogy érdemes lenne az ételkínálat bővítésével foglalkozni, hogy az általam felsorolt szempontok közül a három legfontosabb az embereknek a általuk meglátogatni kívánt kávézó vagy kávéház kiválasztása során, az egység megjelenése, az elhelyezkedése és a kávé kínálata.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Gancsovné Rossi Krisztina
Belső
Mestertanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: fogyaszási szokások, kávé, kávéházak, kérdőíves kutatás, vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Már. 19. 19:30
Utolsó módosítás: 2023. Már. 19. 19:30

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet