Sipiczki János (2023) Kereslet és kínálat elemzése kávézókban, a Petőfi Korzó kávéház példáján keresztül szemléltetve. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)
PDF
Projektmunka (kész).pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (667kB) |
|
PDF
Sipiczki J.értékelés.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (297kB) |
Absztrakt (kivonat)
ÖsszefoglalásA dolgozatom első fejezetében, a munkám céljait, a kutatási kérdéseimet és a témával kapcsolatos előfeltételezéseimet szerettem volna ismertetni. Illetve a vendéglátással és a Petőfi Korzó kávéházzal kapcsolatos viszonyomat mutattam be.A második fejezet szakirodalmi áttekintést tartalmazza. Igyekeztem betekintést nyújtani a kávé termeléséről, szüreteléséről, feldolgozásáról, pörköléséről, őrléséről és végül a kávé főzéséről. Ezután mivel Kiskőrösön született Petőfi Sándor, említést tettem a forradalmi, illetve írói tevékenységéről, ebből átvezetve a kávéházak akkori és jelenlegi szerepére.A harmadik fejezetben a felsorolt források és Opauszki Jánossal készített interjúm alapján alaposan bemutattam az elemzett vendéglátóegységet, elhelyezkedését, az épületének történetét, kínálatát és tevékenységét.A negyedik fejezetben a vendéglátóegységek és a helyi kis és középvállalkozások együttműködésének fontosságáról és előnyeiről írtam. Kiskőrösi példákat is említve, illetve a kávéházba beszállító vállalkozásokat is bemutattam.Az ötödik fejezetben az általam készített kávéfogyasztási szokásokról kérdőívemre kapott válaszokat elemeztem. A válaszok elemzése után, ezek alapján diagramokat készítettem és ezeken keresztül mutattam be őket.A hatodik fejezetben a kávézóban elvégzett munkám és a kutatásaim alapján levont tapasztalatokon keresztül a javaslataimról és konklúzióimról írtam Megtudhattuk, hogy érdemes lenne az ételkínálat bővítésével foglalkozni, hogy az általam felsorolt szempontok közül a három legfontosabb az embereknek a általuk meglátogatni kívánt kávézó vagy kávéház kiválasztása során, az egység megjelenése, az elhelyezkedése és a kávé kínálata.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | projektmunka |
---|---|
Kulcsszavak: | fogyaszási szokások, kávé, kávéházak, kérdőíves kutatás, vendéglátás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Már. 19. 19:30 |
Utolsó módosítás: | 2023. Már. 19. 19:30 |
Actions (login required)
Tétel nézet |