Rendezvényszervezés bemutatása egy kisvendéglő tevékenységén keresztül

Gulyás Gréta (2023) Rendezvényszervezés bemutatása egy kisvendéglő tevékenységén keresztül. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Projektmunka.pdf] PDF
Projektmunka.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)
[thumbnail of Gulyás Gréta bírálat.pdf] PDF
Gulyás Gréta bírálat.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (122kB)

Absztrakt (kivonat)

Projektmunkámban a rendezvényszervező munkát, rendezvények típusait, illetve a szervezés folyamatát mutatom be, valamint a gyakorlati helyem tevékenységét.<br>A rendezvényszervezés egy kifejezetten összetett szakma, melyhez szorosan kapcsolódnak a gazdaság kiemelkedően fontos ágazatai, mint a turizmus és a vendéglátás. Ebben a szakmában az egyik legfontosabb és legnehezebb feladat együttműködni más cégekkel, szolgáltatókkal, a megbízókkal és a szervezőtársakkal egyaránt, eközben elérni a vendégek elégedettségét. Az utóbbi évek során a járvány miatt azt gondolhatnánk, hogy visszaesett ez a szakma iránti kereslet, pedig valójában az elmúlt három évben évi 7-10%-kal növekszik a konferenciaés rendezvényszervezők száma Magyarországon a Központi Statisztikai Hivatal szerint. Projektmunkám témája kiválasztásakor elsődleges szempontnak tartottam, hogy olyat válasszak, ami valóban közel áll a szívemhez, szívesen olvasok róla és végzem a kutatómunkám ezzel kapcsolatban. Emiatt esett a választásom a rendezvények témakörre, mert mindig is érdekelt, hogyan zajlik egyes események megszervezése. A rendezvények története több ezer évre nyúlik vissza, a mai világban pedig már mindenhol jelen vannak az üzletitől a szórakoztató célú eseményekig, ezért tartom érdekesnek ezt a témát.<br>

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Balog-Siposné Szöcze Anikó
Belső
Mestertanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: étterem, rendezvényszervezés, SWOT-elemzés, vendéglátás, versenytársak
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Már. 19. 19:03
Utolsó módosítás: 2023. Már. 19. 19:03

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet