Veganizmus a cukrászatban – Divat, vagy tudomány a vegán étrend?

Szontagh Eszter Klára (2023) Veganizmus a cukrászatban – Divat, vagy tudomány a vegán étrend? Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat - Szontagh Eszter Klára - MXGE3A.pdf] PDF
Szakdolgozat - Szontagh Eszter Klára - MXGE3A.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Szontagh Eszter Klára MXGE3A_k5.pdf] PDF
Szontagh Eszter Klára MXGE3A_k5.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (160kB)
[thumbnail of Értékelőlap_Szontagh Eszter Klára.pdf] PDF
Értékelőlap_Szontagh Eszter Klára.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (66kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom célja, hogy bemutassam a vegán életmódot, kialakulását, a vegetáriánus és vegán közti különbségeket. Megvizsgálom ennek előnyeit, hátrányait, ezzel segítve azoknak, akik kevésbé jártasak ebben a témában. Felmérem az emberek tájékozottságát, illetve érdeklődését/érdektelenségét. Ezen kívül kitérek a vegán élelmiszerekre, alapanyagokra, majd utánajárok a Budapesti kínálatnak, lehetőségeknek a vegán emberek számára. Mindemellett a vegán desszertekre is szeretnék kitérni, hogy milyen alapanyagokból készülhetnek, milyen helyettesítőket használnak és hogy ezek valóban finomak-e. Bemutatok néhány hagyományos desszertet vegán módon elkészítve. Dolgozatomban megvizsgálom, hogy a veganizmusnak milyen környezetvédelmi és fenntartható eszméi vannak, illetve a húsfogyasztásnak milyen hatása van a környezetre nézve. Dolgozatomban annak is utánajárok, hogy az életmódnak milyen egészségre gyakorolt hatásai vannak és a vegyes táplálkozás, vagy húsfogyasztás mennyire káros a szervezet számára.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Hidvégi Hedvig
Belső
Mestertanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: életmód, étterem, fűszernövények, gyümölcsök, kutatás, vendéglátás, zöldség
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Már. 19. 18:25
Utolsó módosítás: 2023. Már. 19. 18:25

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet