Specialitások a vendéglátásban–Az esküvőszervezés gasztronómiai sajátosságai

Zala Vivien Jázmin (2023) Specialitások a vendéglátásban–Az esküvőszervezés gasztronómiai sajátosságai. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of SZAKDOLGOZAT 2022.pdf] PDF
SZAKDOLGOZAT 2022.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of zala vivien Szakdolgozat értékelő lap_külső.pdf] PDF
zala vivien Szakdolgozat értékelő lap_külső.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (143kB)
[thumbnail of Szakd.ért.ZalaVivien.pdf] PDF
Szakd.ért.ZalaVivien.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (309kB)

Absztrakt (kivonat)

Az esküvők gasztronómiája egy nagyon összetett és nehéz feladat, rengeteg tényezőt kell figyelembe venni. Nem elég az ízekre figyelni, az csak egy kis szelete egy vacsorának az esküvőn, Egy igazi gasztronómiai élményhez ennél sokkal több kell.Magyarországon az esküvőknek hatalmas hagyománya van, a megszokott, évszázadokra visszanyúló hagyományokat lassan felváltják az újítások, vagy legalábbis keveredik a kettő. A magyar esküvők néhány hagyományát fontos őrizni, hiszen évszázadokra nyúlnak vissza és nagyon szép hagyományok.Az ételek is italok meghatározhatják az esküvők hangulatát, így azokra különös figyelmet kell szentelni. Persze a gasztronómia nemcsak ezeket foglalja magába, ide sorolható mind a helyszín, a felszolgálás, a tálalás. Ezeket mindenki a saját igényeihez igazíthatja, ezzel válik minden esküvő olyan egyedivé és különlegessé, hiszen nincs két egyforma esküvő.Mindenki különbözik, mindenkinek mások az igényei. Ez az esküvőkre különösen igaz. Akár több száz ember igényét kell figyelembe venni, persze mellette a pár igényei a legfontosabbak. Az esküvők megismételhetetlenek, így fontos, hogy tökéletes alkalom legyen egy pár életében.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Nagy Mihály
Belső
Mesteroktató; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: gasztronómia, hagyományok, menük, rendezvények, rendezvényszervezés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Már. 19. 18:24
Utolsó módosítás: 2023. Már. 19. 18:24

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet