Zala Vivien Jázmin (2023) Specialitások a vendéglátásban–Az esküvőszervezés gasztronómiai sajátosságai. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
SZAKDOLGOZAT 2022.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
zala vivien Szakdolgozat értékelő lap_külső.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (143kB) |
|
PDF
Szakd.ért.ZalaVivien.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (309kB) |
Absztrakt (kivonat)
Az esküvők gasztronómiája egy nagyon összetett és nehéz feladat, rengeteg tényezőt kell figyelembe venni. Nem elég az ízekre figyelni, az csak egy kis szelete egy vacsorának az esküvőn, Egy igazi gasztronómiai élményhez ennél sokkal több kell.Magyarországon az esküvőknek hatalmas hagyománya van, a megszokott, évszázadokra visszanyúló hagyományokat lassan felváltják az újítások, vagy legalábbis keveredik a kettő. A magyar esküvők néhány hagyományát fontos őrizni, hiszen évszázadokra nyúlnak vissza és nagyon szép hagyományok.Az ételek is italok meghatározhatják az esküvők hangulatát, így azokra különös figyelmet kell szentelni. Persze a gasztronómia nemcsak ezeket foglalja magába, ide sorolható mind a helyszín, a felszolgálás, a tálalás. Ezeket mindenki a saját igényeihez igazíthatja, ezzel válik minden esküvő olyan egyedivé és különlegessé, hiszen nincs két egyforma esküvő.Mindenki különbözik, mindenkinek mások az igényei. Ez az esküvőkre különösen igaz. Akár több száz ember igényét kell figyelembe venni, persze mellette a pár igényei a legfontosabbak. Az esküvők megismételhetetlenek, így fontos, hogy tökéletes alkalom legyen egy pár életében.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | gasztronómia, hagyományok, menük, rendezvények, rendezvényszervezés |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Már. 19. 18:24 |
Utolsó módosítás: | 2023. Már. 19. 18:24 |
Actions (login required)
Tétel nézet |