Pető Dóra (2023) Hagyományos vagy újhullámos? - A hazai desszert trendek vizsgálata. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Hagyományos vagy újhullámos - A hazai desszert trendek vizsgálata_Pető_Dóra.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (2MB) |
|
PDF
Pető Dóra HATP9A_k5.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (245kB) |
|
PDF
Értékelőlap_Pető Dóra.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (66kB) |
Absztrakt (kivonat)
Dolgozatom elsődleges célja az volt, hogy felmérjem hol tart manapság a magyar cukrászat, a jelenlegi kínálat és trendek feltérképezése révén. Viszont ahhoz, hogy megértsük a jelent, ismernünk kell a múltunkat, ezért az újhullámos sütemények előtt visszatekintettem a hagyományos desszertek kialakulására, illetve a neves cukrászdák, dinasztiák történetére. Ezután áttértem az általam ismert desszert trendekre, majd folytatva a jelenlegi hazai cukrászat megismerését, bemutattam Magyarország neves, elismert cukrászdáit és cukrászmestereit. Továbbá felmértem az igényeket és véleményeket a meglévő kínálatról a fogyasztók körében.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | cukrászat, cukrászdai szokások, desszert trendek, hazai cukrászdák, magyar cukrászmesterek |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Már. 19. 18:23 |
Utolsó módosítás: | 2023. Már. 19. 18:23 |
Actions (login required)
Tétel nézet |