Hagyományos vagy újhullámos? - A hazai desszert trendek vizsgálata

Pető Dóra (2023) Hagyományos vagy újhullámos? - A hazai desszert trendek vizsgálata. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Hagyományos vagy újhullámos - A hazai desszert trendek vizsgálata_Pető_Dóra.pdf] PDF
Hagyományos vagy újhullámos - A hazai desszert trendek vizsgálata_Pető_Dóra.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)
[thumbnail of Pető Dóra HATP9A_k5.pdf] PDF
Pető Dóra HATP9A_k5.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (245kB)
[thumbnail of Értékelőlap_Pető Dóra.pdf] PDF
Értékelőlap_Pető Dóra.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (66kB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatom elsődleges célja az volt, hogy felmérjem hol tart manapság a magyar cukrászat, a jelenlegi kínálat és trendek feltérképezése révén. Viszont ahhoz, hogy megértsük a jelent, ismernünk kell a múltunkat, ezért az újhullámos sütemények előtt visszatekintettem a hagyományos desszertek kialakulására, illetve a neves cukrászdák, dinasztiák történetére. Ezután áttértem az általam ismert desszert trendekre, majd folytatva a jelenlegi hazai cukrászat megismerését, bemutattam Magyarország neves, elismert cukrászdáit és cukrászmestereit. Továbbá felmértem az igényeket és véleményeket a meglévő kínálatról a fogyasztók körében.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: cukrászat, cukrászdai szokások, desszert trendek, hazai cukrászdák, magyar cukrászmesterek
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Már. 19. 18:23
Utolsó módosítás: 2023. Már. 19. 18:23

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet