A mentes étrendet követő fogyasztók helyzete Vácon

Pankovics Gréta Fanni (2023) A mentes étrendet követő fogyasztók helyzete Vácon. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Pankovics Gréta Fanni - E9261I.pdf] PDF
Pankovics Gréta Fanni - E9261I.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (3MB)
[thumbnail of Szakdolgozat értékelő lap_pankovics_greta.pdf] PDF
Szakdolgozat értékelő lap_pankovics_greta.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (225kB)
[thumbnail of Szakdolgozat értékelő lap_Pankovics Gréta_2022.pdf] PDF
Szakdolgozat értékelő lap_Pankovics Gréta_2022.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (83kB)

Absztrakt (kivonat)

A minden mentes kifejezéshez nem társítható konkrét definíció, hiszen egyénenként eltérő, mindenki számára más-más összetevőktől mentes ételeket jelöl.Az ételérzékenység egyre több embert érint napjainkban. A korlátozott étrend számos nehézséget jelent a fogyasztók számára, akár egy bevásárlás, akár egy étteremben eltöltött ebéd/vacsora során. Az érzékenységgel küzdők mellett, érdemes megemlíteni a nem egészségügyi okok miatt mentesen étkezőket, hiszen ezen réteg megjelenése is növekvő tendenciát mutat az idő előrehaladtával. Szerencsére egyre több vendéglátóegység próbál felzárkózni a változó keresleti igényekkel, ezáltal beépítve mentes opciókat kínálatukba.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: ételérzékenység, étrend, étterem, mentes, táplálkozás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Már. 19. 18:22
Utolsó módosítás: 2023. Már. 19. 18:22

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet