Figula és Konyári borászat bemutatása, összehasonlítása és kapcsolatuk a helyi turizmussal

Sörös Maja (2023) Figula és Konyári borászat bemutatása, összehasonlítása és kapcsolatuk a helyi turizmussal. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Balatoni borászatok_szakdolgozat_SörösMaja_DN2GZU.pdf] PDF
Balatoni borászatok_szakdolgozat_SörösMaja_DN2GZU.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Sörös Maja_opponens_Blaskó Péter.pdf] PDF
Sörös Maja_opponens_Blaskó Péter.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (237kB)
[thumbnail of Sörös Maja_konzulens_Sóvári Katalin.pdf] PDF
Sörös Maja_konzulens_Sóvári Katalin.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (147kB)

Absztrakt (kivonat)

Régóta készítenek bort a Balaton környékén, hiszen különleges a régió, egyedi talaja és klímája miatt. Napjainkban egyre nagyobb a borok iránti érdeklődés. Az elmúlt korlátozott időszak után, nagymértékben megnőtt az utazók száma. A pincészetek látogatására nőttek az igények. A fogyasztók nem csak a kóstolásra kíváncsiak, hanem a borok készítésének háttér ismeretére is. „A bor az a speciális termék, amely mind a helyi kézműves kultúra, mind a tömegkultúra, illetve a magaskultúra része, termelőinek és fogyasztóinak köszönhetően\" Várhelyi Tamás

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Balaton, borturizmus, borvidékek, Figula borászat, Konyári borászat, turizmusfejlesztés
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Már. 19. 18:22
Utolsó módosítás: 2023. Már. 19. 18:22

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet