Sörös Maja (2023) Figula és Konyári borászat bemutatása, összehasonlítása és kapcsolatuk a helyi turizmussal. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Balatoni borászatok_szakdolgozat_SörösMaja_DN2GZU.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
Sörös Maja_opponens_Blaskó Péter.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (237kB) |
|
PDF
Sörös Maja_konzulens_Sóvári Katalin.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (147kB) |
Absztrakt (kivonat)
Régóta készítenek bort a Balaton környékén, hiszen különleges a régió, egyedi talaja és klímája miatt. Napjainkban egyre nagyobb a borok iránti érdeklődés. Az elmúlt korlátozott időszak után, nagymértékben megnőtt az utazók száma. A pincészetek látogatására nőttek az igények. A fogyasztók nem csak a kóstolásra kíváncsiak, hanem a borok készítésének háttér ismeretére is. „A bor az a speciális termék, amely mind a helyi kézműves kultúra, mind a tömegkultúra, illetve a magaskultúra része, termelőinek és fogyasztóinak köszönhetően\" Várhelyi Tamás
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Turizmus Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | Balaton, borturizmus, borvidékek, Figula borászat, Konyári borászat, turizmusfejlesztés |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Már. 19. 18:22 |
Utolsó módosítás: | 2023. Már. 19. 18:22 |
Actions (login required)
Tétel nézet |