A hagyományos és a fenntartható esküvők összehasonlítása, környezetbarát megoldások alkalmazási lehetősége a rendezvényen

Kercseligeti Diána (2023) A hagyományos és a fenntartható esküvők összehasonlítása, környezetbarát megoldások alkalmazási lehetősége a rendezvényen. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Kercseligeti_Diana_szakdolgozat.pdf] PDF
Kercseligeti_Diana_szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Szakdolgozat értékelő Bsc magyar KD_HL.pdf] PDF
Szakdolgozat értékelő Bsc magyar KD_HL.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (147kB)
[thumbnail of Szakdolgozat értékelő Bsc magyar_TZs.pdf] PDF
Szakdolgozat értékelő Bsc magyar_TZs.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (269kB)

Absztrakt (kivonat)

A turizmus-vendéglátás képzésem befejezéseképp a szakdolgozatom témájának a fenntartható esküvők jelentőségének vizsgálatát választottam. A fenntarthatóság manapság egy nagyon fontos téma, sokan foglalkoznak vele, mégis úgy gondolom, hogy nem mindenki tudja, pontosan miről is szól. Ma már szinte divatossá vált ez a fogalom, így sokszor csak „vevőcsalogatóként” használják ezt a minősítést, de fontos lenne látni, hogy mi az, ami a környezetvédelmi szempontokat megvizsgálva ténylegesen zöldebbé tenné létezésünket.Amikor a témaválasztáshoz érkeztünk, már régóta tudtam, hogy a fenntartható esküvőkről szeretném a szakdolgozatomat megírni. Felmerültek bennem olyan kérdések a tanulmányaim során, mint például az is, hogy egy rendezvény során milyen környezetkárosító anyagokat tartalmazó termékek, megoldások jelennek meg, és ezeket hogyan lehetne helyettesíteni anélkül, hogy az adott rendezvény, alkalom ne veszítsen az értékéből, szépségéből. Ahogy közeledtem az egyetemi éveim végéhez, úgy kristályosodott ki egyre jobban a végleges témám: az esküvők. Kézenfekvő opciónak tűnt, hiszen egy ember élete során ez egy szinte elkerülhetetlen esemény, erről mindenkinek van valamilyen véleménye, elképzelése, vagy már tapasztalata (főszereplőként, vendégként vagy akár dolgozóként is).A fő kérdés, amire szeretném megkapni a választ, hogy mi az, ami egy esküvőben fenntarthatóvá válhat, illetve az embereket mi motiválná a zöldebb megoldásra. Kíváncsi vagyok, hogy milyen környezetünkre nézve kártékony hatásai vannak egy hagyományos esküvőnek, valamint milyen különbségek vannak az alap és fenntartható esküvők költségeiben.A dolgozatom elején összefoglaltam hogyan néz ki egy esküvő, mi a menete és milyen hagyományokkal fűződnek hozzá, továbbá a fenntarthatóságot is elemzem egy kicsit. Miután tisztáztam a két fogalmat, megnézem, hogyan lehet környezetbaráttá tenni egy ilyen eseményt, majd összehasonlítom a hagyományos és környezettudatos menyegzőket kalkulációm alapján. Végül elemzem a kérdőívemet, majd összegzem a dolgozatban tanultakat.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Tóth Zsuzsanna
Belső
főiskolai docens; Üzleti Elemzés Módszertan Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: esküvő, fenntarthatóság, hagyományok, házasság, környezettudatosság
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Már. 18. 15:38
Utolsó módosítás: 2023. Már. 18. 15:38

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet