Lukács Angelika (2023) Esküvőszervezés napjainkban, avagy az esküvőszervező szakma kilátásai. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Szakdolgozat.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (2MB) |
|
PDF
Értékelőlap Lukács Angelika.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (89kB) |
|
PDF
Szakdolgozat értékelő lap_külső_2022 Lukács Angelika.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (110kB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozatom témájaként az esküvő szervezést választottam, annak ellenére, hogy tudom, elég népszerű témával van dolgom. A rendezvényszervezés, valamint az esküvőszervezés már gimis korom óta vonz, már akkor tudtam, hogy ezzel szeretnék foglalkozni, így egyértelmű volt, hogy ebben a témában fogom kutatásomat végezni. Ismertetni fogom a vendéglátó rendezvényeket, mit kell róluk tudni, hogyan kapcsolódik össze az esküvő világa a rendezvényekkel, mi a története az esküvőnek. Felvázolom milyen statisztikai adatokkal találkozhatunk ebben a témában. A kutatás célja, hogy kiderítsük mekkora az igény az esküvőszervezőkre, figyelembe véve azt, ki az illető, aki igényelné, melyik társadalmi réteghez tartozik. Valamint feltérképezni, hogy ki miért fordul szervezőhöz és miben kéri ki pontosan a segítségét. Teljeskörű szolgáltatást kér, vagy esetleg csak egy-egy dologban szorulnak segítségre a párok, amihez szervező munkáját kérik fel. A kutatás jelentősége abban áll, hogy a felgyorsult világ miatt, sok jegyespár segítséghez fordul, ki nagyobb, ki kisebb segítséget vesz igénybe. Egy jó és rutinos esküvőszervezőnek vannak már kapcsolatai, tudja kik az adott szakma legjobbjai, valamint kedvezményeket is tud biztosítani a pár számára.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | interjú, kutatás, rendezvény(ek), rendezvényszervezés, vendéglátás, vendéglátóipar |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Már. 18. 15:37 |
Utolsó módosítás: | 2023. Már. 18. 15:37 |
Actions (login required)
Tétel nézet |