Ételallergiák és ételintoleranciák a szállodai vendéglátásban

Kőrösparti Anna (2023) Ételallergiák és ételintoleranciák a szállodai vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Korosparti_Anna_Ételallergiák_és_ételintoleranciák_a_szállodai_vendéglátásban.pdf] PDF
Korosparti_Anna_Ételallergiák_és_ételintoleranciák_a_szállodai_vendéglátásban.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (3MB)
[thumbnail of Körösparti Anna_Ertekelo_KulsosPHI _k5.pdf] PDF
Körösparti Anna_Ertekelo_KulsosPHI _k5.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (351kB)
[thumbnail of Szakdolgozat értékelő lap_Körösparti Anna_2022.pdf] PDF
Szakdolgozat értékelő lap_Körösparti Anna_2022.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (84kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatom a szállodai vendéglátásban dolgozó alkalmazottak képzettségét, informáltságát vizsgálja az ételallergiák, illetve ételintoleranciák terén. A dolgozat hozzájárul ahhoz, hogy átfogóbb képet kapjuk a Magyarországon, szállodai vendéglátás területén dolgozók attitűdjéről, tudásáról a témával kapcsolatban. Kérdőíves kutatás segítségével felmértem az adott területen dolgozók ismereteit, problémáit a témával kapcsolatban. Valamint egy kisebb, 5 főt magába foglaló csoportnak rövid képzést tartottam az ételallergiákkal, illetve ételintoleranciákkal kapcsolatos tudnivalókról, hogy felmérjem mennyire bizonyul hasznosnak egy ilyen jellegű oktatás. A dolgozatban kiderül, hogy az ételallergiákkal és ételintoleranciákkal kapcsolatos képzésre a szállodai vendéglátás területén nagy szükség van. Gyakran nincsenek tisztában az alapvető, vagy minimális háttértudást igénylő információkkal. Kiemelten fontosnak tartom, hogy a szolgáltatók felkészülten álljanak az orvosi utasításra speciális étrendek igénylő vendégekhez, mivel számuk sajnálatos módon folyamatosan nő.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: akadálymentes, ételallergia, ételintolerancia, oktatás, szállodai vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Már. 18. 15:37
Utolsó módosítás: 2023. Már. 18. 15:37

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet