Kocsis Brigitta (2023) Gluténmentes ételek megjelenése a vendéglátásban - Bécs és Budapest összehasonlítása. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Kocsis Brigitta_B0V4XI_szakdolgozat.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
Szakdolgozat értékelő lap_külső_2022_Kocsis_Brigitta.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (562kB) |
|
PDF
Szakdolgozat értékelő lap_Kocsis Brigitta_2022.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (79kB) |
Absztrakt (kivonat)
A táplálkozás mindennapi életünk alapvető része. Mint minden élőlénynek, nekünk is ennünk kell a túléléshez és egészségünk megőrzéséhez. Ez általánosan elfogadott tény, bár nem teljesen igaz. Mi van, ha az általunk ismert és kedvelt ételek nem is olyan ártalmatlanok, mint gondoljuk Vagy ami még rosszabb, ha egy egyszerű falat potenciálisan súlyos károkat okozhat, halálos lehet A 21. században az ételérzékenység mint csendes, lappangó járványnak bizonyul: egyre terjed és nem tesz különbséget nem, etnikai hovatartozás, életkor vagy földrajzi terület szerint. Pontosan ezért napjainkban az emberek világszerte gondosabb figyelmet fordítanak az egészségükre, mint eddig valaha; egészségünk megőrzése vitathatatlanul életünk egyik alappillére. Dolgozatom középpontjában az egészség, és annak megőrzése áll. Ezen belül is az emberi szervezet élelmiszerekre és élelmiszer összetevőkre adott különböző reakciót vizsgálom.Primer kutatásomat három karakterisztika szerinti bontásban írtam. Törekedtem rá, hogy akár a helyi lakosság, akár az oda látogatók igényeit kielégítő szempontokat határozzak meg. Ezek alapján határoztam meg mit keresek: a manapság egyre népszerűbb brunch kávézókat, a klasszikus neves alkalmak vacsoráit és az egészen nagyszabású ünneplések helyszínét. Közös pontjuk, hogy gluténmentes és valamilyen más fajta „mentes’ ételeket is kínálnak.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | Bécs, Budapest, ételallergia, ételintolerancia, étterem, gluténmentes, vendéglátás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Már. 18. 15:37 |
Utolsó módosítás: | 2023. Már. 18. 15:37 |
Actions (login required)
Tétel nézet |