Nemzetközi trendek hatása a magyar cukrászdák kínálatára

Kovács Gabriella (2023) Nemzetközi trendek hatása a magyar cukrászdák kínálatára. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Kovács Gabriella Szakdolgozat.pdf] PDF
Kovács Gabriella Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (744kB)
[thumbnail of Kovács Gabriella JAH9RU_k4.pdf] PDF
Kovács Gabriella JAH9RU_k4.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (249kB)
[thumbnail of Értékelőlap_Kovács Gabriella.pdf] PDF
Értékelőlap_Kovács Gabriella.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (66kB)

Absztrakt (kivonat)

A kutatásom folyamán a szakirodalom feldolgozásával egy komplex áttekintést kaptam a vezető trendekről, új technológiákról és a magyarországi cukrászat általános helyzetéről. Ezek előtt a múlt ismereteit is feltártam, megvizsgáltam az édesség elterjedését hazánkban, összefoglaltam a legnagyobb mérföldköveket a cukrászat fejlődése szempontjából. Az édesipar folyamatos változáson megy keresztül, nehézségek érik több oldalról is. A dolgozatban szó van arról, hogy mi okozza a szakképzett munkaerőhiány kiemelkedő problémáját. Összefoglalom, hogy miként foglalnak helyet a magyarországi cukrászatban a trendek, a vezető szerepű nemzetközi, illetve hazai szakmabeli képviselők vívmányai. Primer kutatásom során interjúkat készítettem két cukrászatban aktívan dolgozó szakemberrel, hogy megtudjam mely tényezők befolyásolják az üzletük kínálati elemeit, hogyan látják a cukrászat jelenlegi helyzetét, illetve egy kérdőívet, aminek a célja az volt, hogy kiderítsem a fogyasztók cukrászdába járási szokásait.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Hidvégi Hedvig
Belső
Mestertanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: cukrászat, cukrászati trendek, cukrászda, magyar cukrászat, nemzetközi cukrászat
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Már. 18. 15:37
Utolsó módosítás: 2023. Már. 18. 15:37

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet