Kovács Gabriella (2023) Nemzetközi trendek hatása a magyar cukrászdák kínálatára. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Kovács Gabriella Szakdolgozat.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (744kB) |
|
PDF
Kovács Gabriella JAH9RU_k4.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (249kB) |
|
PDF
Értékelőlap_Kovács Gabriella.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (66kB) |
Absztrakt (kivonat)
A kutatásom folyamán a szakirodalom feldolgozásával egy komplex áttekintést kaptam a vezető trendekről, új technológiákról és a magyarországi cukrászat általános helyzetéről. Ezek előtt a múlt ismereteit is feltártam, megvizsgáltam az édesség elterjedését hazánkban, összefoglaltam a legnagyobb mérföldköveket a cukrászat fejlődése szempontjából. Az édesipar folyamatos változáson megy keresztül, nehézségek érik több oldalról is. A dolgozatban szó van arról, hogy mi okozza a szakképzett munkaerőhiány kiemelkedő problémáját. Összefoglalom, hogy miként foglalnak helyet a magyarországi cukrászatban a trendek, a vezető szerepű nemzetközi, illetve hazai szakmabeli képviselők vívmányai. Primer kutatásom során interjúkat készítettem két cukrászatban aktívan dolgozó szakemberrel, hogy megtudjam mely tényezők befolyásolják az üzletük kínálati elemeit, hogyan látják a cukrászat jelenlegi helyzetét, illetve egy kérdőívet, aminek a célja az volt, hogy kiderítsem a fogyasztók cukrászdába járási szokásait.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | cukrászat, cukrászati trendek, cukrászda, magyar cukrászat, nemzetközi cukrászat |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Már. 18. 15:37 |
Utolsó módosítás: | 2023. Már. 18. 15:37 |
Actions (login required)
Tétel nézet |