Investigating the importance of coffee in contemporary specialty food stores in Budapest

Kendik Lili Petra (2023) Investigating the importance of coffee in contemporary specialty food stores in Budapest. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of kendik_lili_szakdolgozat.pdf] PDF
kendik_lili_szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (5MB)
[thumbnail of 221223_CHM_Kendik_Lili_Petra.pdf] PDF
221223_CHM_Kendik_Lili_Petra.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (137kB)
[thumbnail of Kendik_Lili_Petra_CHM_Opponent_Assessment_Sheet_2022.pdf] PDF
Kendik_Lili_Petra_CHM_Opponent_Assessment_Sheet_2022.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (54kB)

Absztrakt (kivonat)

The aim of this research is to discover if the fact that coffee is on a consistent uprise all over the world has any kind of effect on different kind of hospitality establishments and specialty food stores in Budapest, Hungary. My goal is to get to know different kinds of businesses in the hospitality sector from their understanding and their way of thinking about coffee. I plan on looking into this topic from both the costumer’s and the supplier’s point of view. I would like to question participants from the following range of gastronomy: bistro, specialty café, fine dining, confectionery and bakery. I plan on looking into one specific example from each, those who are well known and have been recognized by their peers as well as their customers in doing and providing something better than their competitors. I hope to find out that more and more participants of the gastronomy scene give deeper thought into the coffee they are serving to their customers, regardless of coffee’s importance in their business.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Debreceni János
Belső
egyetemi tanársegéd; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: café, coffee, high-end hospitality, restaurant, specialty food store
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Már. 18. 15:37
Utolsó módosítás: 2023. Már. 18. 15:37

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet