Egészséges vs. biztonságos vendéglátás - avagy mit kínálnak a gödöllői vendéglátósok étlapjai?

Miskolci Petra (2023) Egészséges vs. biztonságos vendéglátás - avagy mit kínálnak a gödöllői vendéglátósok étlapjai? Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat_Miskolci Petra.pdf] PDF
Szakdolgozat_Miskolci Petra.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)
[thumbnail of Miskolci Petra ERTEKELO_k4.pdf] PDF
Miskolci Petra ERTEKELO_k4.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (240kB)
[thumbnail of Szakdolgozat értékelő lap_Miskolczi Petra_2022.pdf] PDF
Szakdolgozat értékelő lap_Miskolczi Petra_2022.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (82kB)

Absztrakt (kivonat)

A dolgozat egy olyan, minden időben aktuális és népszerű témakört dolgoz fel, amely a társadalom széles körét érinti, nevezetesen az egészséges táplálkozás, ételallergia, ételintolerancia kérdésköröket. A kutatás fókuszában a Gödöllő városban működő vendéglátóegységek körében végzett reprezentatív, primer adatokon alapuló kvalitatív és kvantitatív vizsgálatok állnak. A vizsgálatok során többek között azon kérdésekre kerestem válaszokat, hogy a gödöllői vendéglátóegységekben mi alapján döntenek a vendéglősök arról, hogy milyen ételek kerüljenek az étlapra, mi befolyásolja őket az ételkínálat kialakításában, és ennek során milyen módon veszik figyelembe az egészségtudatosság, fenntarthatóság szempontjait. Kitérek arra is, vajon a vendégek előre tájékozódnak-e arról, hogy a speciális igényeiket a választott étterem tudja-e biztosítani, vagy csak bíznak abban, hogy az étlapon szerepelnek az ételintoleranciában, ételallergiában szenvedőknek, vagy az egészségtudatosan táplálkozóknak kínálható ételek is Az elvégzett kutatások során kapott válaszok nem csak a kutatási kérdéseket válaszolták meg, hanem még egy SWOT analízis elkészítésére is lehetőséget biztosítottak.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: egészséges táplálkozás, ételallergia, ételintolerancia, étterem, Gödöllő
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Már. 18. 15:36
Utolsó módosítás: 2023. Már. 18. 15:36

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet